Пътешествия

Най-добрите маршрути за женско пътешествие

pateshestvie vietnam marshrut lodka jena okean

Има пътешествия, които ще ви вдъхновят да откривате нови места, хора и преживявания, други ви предразполагат към пълно отпускане. Каквито и пътувания да харесвате, намерихме най-добрите маршрути за женско пътешествие, за самотно женско пътешествие. Разходка само с вас и никой друг до вас, само с вашите мисли, без да се съобразявате с никой.

Вдъхновяващи маршрути за женско пътешествие

pateshestvie marshrut maroko jena more plaj

Повечето хора като чуят най-добрите маршрути за женско пътешествие (самотно), си представят една смущаваща гледка и преживяване. Но не е така. Пристигането в чужда страна може да се окаже вълнуващо, стига да сте отворени към света като цяло и да сте широкоскроен. На мнение сме, че красиви неща се случват само на такива хора. Няма как да мразите запознанства с нови хора и да очаквате да ви се случат интересни неща.

Любопитни факти за най-добрите маршрути за женско пътешествие

pateshestvie marshrut jena india kamila

В страните от Близкия изток, северна Африка и Азия, местните жени веднага проявяват гостоприемство към самотните жени пътници и на драго сърце ги гощават с домашно приготвена храна, дори биха ви поканили в дома им да нощувате. Това няма да ви се случи, ако пътувате с други хора. Тези преживявания ще ви дадат много по-богат опит в пътуването.

pateshestvie maroko plaj

Като цяло Европа, Австралия, Нова Зеландия и Канада са много популярни дестинации за жени, които пътуват сами и са често избирани маршрути за женско пътешествие. В градове като Амстердам и Дъблин, няма да се налага да се справяте с езиковата бариера, защото повечето холандци говорят английски като първи език. Като имаме в предвид, че Австралия и Нова Зеландия са страни, които са насочени главно към туризъм и солови пътувания, автобусите и влаковете са с доста разнообразни маршрути с голямо покритие, ще намерите голямо разнообразие от хостели и други места за отсядане.

pateshestvie indiq marsrut pustinq thar shivya

Индия е една от най-колоритните и бедстващи страни на планетата. Тя не е за малодушните. И това е една мантра за всички туристи, които някога са пътували на субконтинента. Пътуването там ще бъде с лекота, както никъде другаде по света. Индия е страна с богата култура и дълбока духовност. Тя е една от най-вдъхновяващите дестинации за соло женско пътешествие. Нараства дори броя на пътуващите самотни индийки (макар и само в рамките на страната им), благодарение на нарастващата икономическа независимост. И ако сте жадни за нови приятелства и запознанства със западните жени, помислете за престой в уединените духовни центрове като Дарамсала и Ришикеш.

pateshestvie maroko marshrut kashti planina atlas

Мароко е другото ни предложение за женско пътешествие. В много части на Маракеш, настроението е почти европейско и туристите са в изобилие. Царят строги марокански мерки срещу боят по пазарите и градове като Фес, Танжер и Казабланка. Вече вероятността да срещнете някакви опасности е много по-малка, отколкото преди няколко години. Крайбрежният град Есаоуира е на 3 часа път с автобус от Маракеш (един от най-красивите градове там). Ако все още се колебаете дали да тръгнете сами на път, изберете женска компания за няколко дни. Планирайте дейностите си за светлата част на денонощието, защото там жителите са си по домовете през нощта. Не забравяйте да уважавате местната култура и традиции, като поддържа ръцете и краката си покрити с панталони, дълги поли и дълги ръкави, както правят повечето марокански жени (на главата носят шал, но не е необходимо навсякъде в страната).

pateshestvie vietnam marshrut more okean

След известната за всички туристи дестинация Тайланд, Виетнам е мястото, което е спечелило най-много похвали на територията на Югоизточна Азия. Слави се като най-приятелски настроената дестинация за жени. Пътуващите жени там са с нестихваща любознателност и често можете да видите майки, които пътуват сами с малки деца. Езиковата бариера е рядко срещан проблем в големите градове. С все по-популярно става изучаването на английски език от ранна възраст.

vietnam pateshestvie marshruti

Не се учудвайте ако нетърпелив ученик ви заговори, за да се опита да практикува английския си с вас. Най-голямото предизвикателство, пътувайки сами във Виетнам е да се примирите с крайната бедност, която ще видите да цари в някои от най-красивите планински села. Ако сте вдъхновени да подадете ръка на нуждаещите се по време на почивката екскурзията си, се запишете за доброволческа работа в голямата мрежа от доброволци.

pateshestvie marshruti vietnam lodka okean more

Това бяха някои от най-добрите маршрути за женско пътешествие. Приятни, емоционални и вълнуващи пътешествия ви пожелаваме!

Inline
Inline