pochivka-Kefaloniq-Garciq

Ако все още не сте избрали къде да прекарате лятната си почивка, ние ще ви помогнем в избора. Ще ви представим забележителностите и плажовете на  Кефалония в Гърция, след което сме сигурни, че сами с нетърпение ще очаквате да стегнете куфарите и да ги видите с очите си. Не случайно най-големият Йонийски остров е предпочитан терен на касови холивудски филмови продукции. Пейзажът е удивителен. Дървесни хълмове охраняват широките  винени лозя, а бреговете в медено-пясъчни нюанси са целувани от  бистри тюркоазени води.

Почивка в Гърция на Кефалония – забавления и забележителности

pochivka Kefaloniq Garciq kaqking

По време на вашата  почивка на Кефалония в Гърция опитайте и научете нещо ново. Нали все пак това е смисъла на ваканцията – да избягате от ежедневието и да изпробвате непознати и вълнуващи неща. Спокойните води на Йонийско море са идеални, за да се научите майсторски  да управлявате каяк върху вълните.

pochivka na Kefaloniq Garciq Argostoli

Прекарайте една романтична вечер из улиците на столицата Аргостоли.  Попийте от атмосферата на оживения градски площад или се разходете по брега на морето. Разнообразието от модерни барове и кафенета предлагат освежаващи напитки и шикозна обстановка. Множество магазини предоставят възможността да си закупите сувенири за спомен. Вашата вечер може да стане още по-незабравима, ако посетите имота с вино Гентилини, където може да вдигнете наздравица за лозята на острова, от които се произвежда високо-качественото бяло вино.  Една от най-известните винарни е Робола, която се намира  в красивата долина Омали. Там можете да се насладите на дегустацията и да се запознаете с процеса на производство. Инструменталният гръцки фестивал  събира тълпи от хора на различни места в столицата, където можете да се насладите на звуците от инструментите на местни и чуждестранни музиканти.

pochivka Kefaloniq Garciq gmurkane shnorhel

Открийте подводния свят, изпълнен с плитчини от риби. Гмуркайте се с шнорхел или с кислородна бутилка на гърба. Не се притеснявайте, ако не сте правили това до сега, защото квалифицирани инструктори ще ви придружават и обучават. Приключението ще бъде вълнуващо и определено ще го повторите.

pochivka Kefaloniq Garciq zamak Asos

Ако можете да преборите завоите, които водят към Асос, пред вас ще се открие приятна изненада. Живописно малко селце, което излъчва гръцки чар и “укрива” Венециански замък, сгушен в пристанището.

pochivka Kefalonia Garciq peshtera Drogarati

Открийте и изследвайте пещерата Дрогарати, която се намира на около 45 минути път с кола от Скала. Тръгнете надолу по каменните стълби и ще се озовете в хладна и осветена пещера, пълна с усукани сталактити и сталагмити на повече от 150 милиона години.

Плажове за почивка на Кефалония в Гърция

pochivka Kefaloniq Garciq Myrtos plaj

Миртос е безспорно най-атрактивното място на Кефалония. Той е световно известен и е включен в списания за най-добрите плажове на света. Многобройно е награждаван заради чистотата и природната си красота. Плажът е с полу-кръгла форма и заобиколен от впечатляващи бели стръмни скали с буйна растителност на върха, която създава грандиозна надстройка. Зелените  хълмове, отвесният терен, белите камъчета и кристалните води композират зашеметяващ пейзаж.

pochivka Garciq Kefalonia plaj Antisamos

Антисамос  безспорно е сред най-предпочитаните дестинации за плуване и слънчеви бани на Кефалония. Плажът се намира на 27 км от столицата Аргостоли и съвсем близо до пристанището на Сами. Плажът се отличава с природната си красота, която въплъщава кристални тюркоазени морски води и приказни зелени хълмове наоколо. Плажът добива световна популярност, след като някои от сцените във филма “Капитан Корели” биват заснети именно там.

pochivka Garciq Kefalonia plaj Petani

Петани е приказен плаж, който се намира на 20 км западно от Аргостоли, на красивия полуостров Палики. Гледката въплъщава сини кристални води и зашеметяващ пейзаж зелени скали, които водят до морето. Плажната ивица е покрита предимно с пясък и малки камъчета. Няколко таверни в непосредствена близост ще грабнат вниманието ви. Внимание заслужават и няколко манастира и красиви селца, които също се намират наблизо.

pochivka Garciq Kefalonia plaj Lourdas

Лурдас е старомоден крайбрежно разположен на 17 км югоизточно от столицата на Кефалония. Местоположението стои на хълмистата страна отгоре над морето. Мястоте е популярно с добре организирания си плаж, където множеството посетители се наслаждават на освежаващо плуване. Мястото е заобиколено зелен пейзаж с рядка растителност, а от планините се стичат красиви водопади.

pochivka Garciq Kefalonia Ksi plaj

Кси е много популярен с червеникаво-кафявия пясък на плажа, обграден от бели скалисти хълмове. Името си е получил заради своя залив, който прилича на буквата “Х”.  Плитките води и тихите вълни правят плажа подходящ за семейства с малки деца.

Ако сте почитатели на добрата кухня, това е мястото за вас! Опитайте местните вкусотии и не отказвайте местната баница с месо и заешката яхния с червено вино. Кефалония е известна с баниците си, затова непременно опитайте баница с артишок или с риба. Не пропускайте да се насладите и на сладкишите  с бадеми, комфе (сладкиш с дюли), бармуле (карамелизирани бадеми с мед). Сигурни сме, че вашата почивка в Гърция на Кефалония ще бъде вълнуваща и незабравима!

Изумителен залез над плажа Петани

pochivka Garciq Kefalonia Petani plaj

Живописният Фискардо в Гърция на Кефалония

pochivka Garciq Kefalonia plaj Fiskardo

столицата на Кефатония – Аргостоли приказно място за почивка

na pochivka Argostoli stolica Kefaloniq Garciq