vodopadi v sveta skali rasteniq priroda

Искате ли да се потопите в мистерията на най-красивите водопади на света? Ако да, това е възможно на местата, които сме избрали да ви покажем, изразяващи блясъка на природата. Разбира се, това не са всички уникални водопади, но не е тайна, че в Исландия можете да намерите доста от тях. В тази островна държава ще се насладите на величието на природата в пълния и вид.

Триумфа на природата и създадените от нея най-красиви водопади

vodopadi albion kanada skali priroda rasteniq

На мнение сме, че от всички природни чудеса, гледката на най-красивите водопади на света са най-способни да пренесат всеки в един друг свят. Падащите от скали води привличат посетители от всички крайща на планетата ни, за да се полюбуват на загадъчната прелест на природата.

Най-красивите водопади на света

vodopad po sveta skogafos islandiq priroda

Исландският Скодафос е един от най-красивите водопади. Той е един от най-големите в островната държава. Местните казват, че там е родена дъгата. Извършва цяло акробатично движение по пътя си надолу, заобиколен от буйни растителни хълмове.

vodopad skali amerika havasu arizona

Част от американските красиви водопади Хавасу. Природата ги е създала точно в сърцето на Гранд Каньон, Аризона. Отблясъците от червена глина в съчетание със сините отблясъци на водата ги правят уникални.

vodopad v sveta skali taughannock new york

Водопадите Таугханок в Ню Йорк са чудесен декор. Гледката дори на живо е като от нарисувана приказка. Достойни са да бъдат в класацията ни с най-красивите водопади на света.

vodopadi po sveta gullfoss islandiq

Водопадът Гълфос е една от най-популярните туристически дестинации, що се отнася до Исландия. На места природното творение достига километър височина.

vodopad skali priroda banff kanada

Националният парк Банф в Канада е дом на едни от най-зрелищните замръзващи водопади. През зимата можете да се насладите на уникални форми от замръзналата падаща вода.

vodopad v sveta bigar rumania skali

Това е румънският водопад Бигар. Намира се в планината Анина. Един от уникалните факти свързани с него е, че е разположен точно в средата на Екватора и Северния полюс.

vodopad v sveta langfos kamani priroda

Ето го и норвежкия водопад Лангфос. Ако искате да усетите силата му, застанете близо до него и ще бъдете хипнотизирани от величието му. Подходящо време за посещението му е май, юни и септември, за да избегнете тълпите от хора.

vodopadi v sveta Krka harvatiq park priroda

Хърватският Национален парк в Далмация “Крка” може да се похвали с гледката на едни от най-красивите и успокояващи водопади. Каскадата на зелено-синята вода създава живописни изкушения за окото и сетивата.

vodopadi po sveta kanada niagarski vodopad skali rasteniq

Няма как да подминем Ниагарския водопад, който определено е един от най-красивите на света. Ако търсите място, на което сърцето ви ще иска да се връща винаги, това е идеалната дестинация. Подходящ е за медитация.

vodopadi po sveta vinh hu vietnam skali

В провинция Нин Туан във Виетнам ще намерите заливът Винх Ну, където се извисяват и тези уникални водопади. Гледката ще ви накара да се зачудите как е възможно да съществуват такива гледки в света.