pochivka v gurciq na tasos

Почивка в Гърция на Тасос е добра идея за прекарване на лятната ваканция или отпуск. Слънчевите плажове предлагат много възможности за развлечения. Всъщност, острова предлага забавления за туристите целогодишно. Пролетта, есента и зимата предлагат възможност за уникални преживявания. Представяме ви един от най-забележителните острови в Гърция на Егейско море.

Почивка в Гърция на Тасос – забавления за всички възрасти

pochivka v gurciq na tasos

Възможностите за водни спортове и забавление на остров Тасос могат да бъдат ограничени само от вас и вашата издържливост, енергия, способност и въображение. Освен от традиционното плуване и скачане в морето, може да се възползвате и от плуването с кану и каяк, сърфиране,  возене на надуваем банан или  поничка, яздене, водни ски, парасейлинг, гмуркане с  шнорхел, каране на водно колело, каране на водни ски с джет, ветроходство, плуване с моторни  или скоростни лодки.  Разнообразието от водни спортове за вашата почивка в Гърция на Тасос е гарантирано.

 Риболов по време на почивката в Гърция на Тасос

pochivka v gurciq na ostrov tasos

Около целия остров  има множество от скалисти възвишения, които са удобни за риболов.  По време на вашата почивка на остров Тасос може с обикновена  въдица  да си  уловите различни риби и морски дарове. Подводният риболов е много привлекателен, особено през периода, когато октоподите са в изобилие. Наемете си лодка и влезте навътре в морето. Насладете се на уединението и риболова.

pochivka na ostrov tasos

Има нещо специално в това да пристигнеш с лодка на уединен бряг и да плуваш около него. Дори да не сте  плувци, може просто да останете на лодката и да се наслаждавате на цялата морска красота около себе си.  Някоя чайка може да кацне наблизо, за да ви поздрави. Ако имате късмет, дори може да видите делфини, изскачащи от водата. Подобни вдъхновяващи изживявания и забавления на остров Тасос никога не бихте забравили.

pochivka v gurciq na tasos

Водите край остров Тасос са едни от най-чистите в Егейско море. По време на вашата почивка в Гърция е много вълнуващо да се гмуркате и изследвате природните съкровища, скрити под  тези кристални води.

pochivka v gurciq na tasos

Представете си, че летите като птица или сте летяща риба,  докато порите вълните с луксозна яхта. Толкова е вълнуващо до ушите ви да достига само звука от плискането на вълните. Наемете си яхта или лодка и се насладете на това удоволствие за всички сетива.

pochivka na tasos gurciq

Географското разположение на Тасос е истински рай за велосипедистите. Островът предлага възможности за каране на колело както на равен, така и на планински терен. Впуснете се в приключенско състезание за най-ентусиазиран и смел велосипедист сред стръмните склонове. Обиколете острова, за да се насладите на спокойствието и красотата на природата около вас. 

pochivka v gurciq na tasos

Хълмовете и долините на остров Тасос предлагат уникални преживявания за любителите на разходките и катеренето през всички сезони на годината. Няколко пътеки свързват селата. Вземете си достатъчно вода и се наслаждавайте на природата. Планинският връх Ипсарион е истинско предизвикателство за катерене. Но усилията си струват, защото гледката от високо направо спира дъха. През пролетта целият остров е отрупан с разнообразие от диви цветя, билки и храсти. През летните и зимните месеци пейзажът е декориран в различни нюанси на зеленото. Запалените фотографи и орнитолози ще открият на острова истински рай за своето хоби.

pochivka v gurciq na tasos

Сред нещата, които да правите на Тасос, Гърция е да наемете си джип и изследвайте всяко кътче на красивият остров. Планинските възвишения водят до закътани местности, които не бихте искали да пропуснете да видите по време на вашата почивка.

pochivka v gurciq na tasos

Бихте могли да се присъедините към школата за яздене на коне и да обиколите плажа или хълмистите възвишения   на гърба на расов жребец.

pochivka na tasos

Карета за романтичност е друг атракцион, който предлага Тасос.  Наемането й не струва скъпо, а маршрута може да изберете и вие.

pochivka v gurciq na tasos

Влакчето за туристи е забавен начин цялото семейство да разгледа забележителностите, по време на вашата почивка в Гърция на Тасос.

pochivka na tasos gurciq

Античността е оставила безценни съкровища на острова. Някои от древните забележителности в Тасос, които непременно трябва да видите са Античният театър, Античната Агора (пазар) и Акропола. Обширните руини са наследство от  процъфтяващата култура и значителната пазарна сила на древните туземци.

pochivka v gurciq na tasos

Богатата културна история на гръцкия остров е добре съхранена и документирана в Археологическия музей. Удивително подробните обяснения на артефакти ще отвори очите ви за ново измерение на гръцката история. Внимателно разгледайте изложени експонати и може да научите много вълнуващи неща.

pochivka v gurciq na tasos

По време на вашата лятна почивка на Тасос, Гърция не пропускайте традиционният карнавал. Периодът на фестивали е изпълнен с веселие, танци, партита и тълпи от хора, облечени във фантастични костюми.

pochivka v gurciq na tasos

Всяка година през летните месеци се провежда фолклорен и културен фестивал на Тасос. Там се представят театрални постановки,  културни събития, детски представления, фолклорни поетични нощи, музика, песни, танци, изкуства и занаяти.

pochivka v gurciq na tasos

Има три манастира в Тасос, които са свещени за ортодоксалната църква. Манастирите на Архангел Михаил, на Свети Панталемон и Успение на Света Богородица са посещавани от туристите, които изповядват тази религия.

pochivka v gurciq na tasos

Брането на маслини започва през  месец ноември, но може и по-рано. Бързо ще се научите как да го правите, докато се забавлявате семейно или създавате нови приятелства. След това може да се запознаете с различните методи за добив на зехтин, използвани от жителите на гръцкия остров.

pochivka v gurciq na tasos

Тасос е известен с два вида мед, които се произвеждат там – тъмен боров и златист цветен мед. Целият процес на събирането и обработването на меда и пчелният восък е много интересен за наблюдаване. Сами може да опитате това възхитително изживяване под зоркия поглед на специалистите. Сигурни сме, че вече нямате съмнения къде ще прекарате вашата почивка в Гърцияна остров Тасос, разбира се!