жените и мъжете

Ето това са 4-те основни и различни нужди на жените и мъжете в спалнята, в общуването, в съжителството и като  цяло.

Жените и мъжете имат различни потребности и подценяването на този факт е причината голямата любов след време завърши с раздяла. Знаейки своите нужди, ние очакваме това и от партньора си, понякога дори без да осъзнаваме, че и ние не сме съвсем наясно с неговите. Предположенията ни може да се окажат грешни и да се заблуждаваме, че и двата пола искат едно и също. Това не е вярно. Основните ключови категории, в които могат да се разпределят потребностите на двама души, които живеят под един покрив са насочени към общуването помежду им, интимните им отношения, съжителството и като  цяло.

Ако усещате, че се губи връзката между вас и любимият ви човек, вероятно причината се крие в натрупаното недоволство от едната или от другата страна. Защо не седнете и не поговорите за това, което ще прочетете по-долу? Всички двойки са уникални, но тези обобщения се отнасят за жените и мъжете като цяло и вие може да подобрите отношенията си, като започнете да коментирате тези неща, а постепенно към тях продължите и с други. Може да проявите повече разбиране, да си създадете нови навици, които да покажат повече загриженост и приемане на индивидуалните ви нужди.

Какви са различните потребности на жените и мъжете

  • Като цяло във връзката, Нейната основна потребност е любов, а Неговата – уважение.

За жените сериозни отношения = нужда от любов, докато за мъжете брак = нужда от респект. Това се изразява и от фразите, които двата пола използват най-често. Дамите жадуват да чуят “Обичам те“със същата честота и достоверност, с която господата копнеят да чуват фрази, показващи респект и признателност като “Благодаря” и “Оценявам това, което правиш”.

  • В леглото Нейната най-голяма потребност е чувствеността, докато Неговата – честотата.

За повечето от мъжете е важно предимно колко често се отдавате на физически ласки в спалнята, но те не трябва да забравят да бъдат чувствителни и нежни, за да дадат и не жената до себе си това, от което се нуждае. Взаимното удоволствие и свързаност в спалнята изискват мъжете да бъдат чувствителни към потребностите на жените за постигането на емоционална свързаност, а не само на физическа по време на самия акт.

  • В общуването Нейната най-голяма нужда е честотата, а Неговата – активността.

Нуждата от чести разговори с любимия при повечето жени е толкова важна, колкото нуждата от чести полови сношения за мъжете. И когато става въпрос за активност в комуникацията при господата, тук смисълът е, че принципно жените гледат на общуването само по себе си, докато представителите на силния пол възприемат разговорите като нещо, което се случва покрай някаква друга дейност – по време на разходка, пътуване или съвместна работа. Това помага на мъжете да се открият повече.

  • В къщи Нейната най-голяма нужда е сигурност, а Неговата – мир.

Повечето съпруги искат домът им да бъде тяхното сигурно място, където с партньора си работят над отношенията си, посрещат семейните си нужди заедно и осигуряват стабилност и сигурност (финансова, физическа и по всички други начини). Повечето мъже искат домът им да е тяхното убежище, където могат да изпитат нужното спокойствие далеч от натиска на работата и външния живот. Във всеки дом (особено с малки деца), ще има много моменти на шум и хаос, но като цяло, трябва да работите заедно с половинката си, за да създадете атмосфера на насърчение, подкрепа, сигурност и спокойствие за всеки под покрива ви.

 

източник:familyshare.com