Напитки и коктейли

Смути – 5 трика за лесно и бързо приготвяне

smuti

smuti

5 трика за приготвяне на смути по най-мързеливия начин. Плодовите и зеленчуковите освежаващи напитки, които се приготвят по най-здравословния начин са любими на малки и големи, на мъже и на жени. Прясното и ароматно смути може да си приготвите както сутрин за закуска, така и след физически упражнения и винаги, когато ви се пие нещо, но спазвате различни диети и искате да знаете на 100% какво съдържа напитката.

Всички, които някога са отпивали зеленчуково или плодово смути, вече трудно ще харесат пълните със захар, консерванти и оцветители натурални сокове. Ето как да приготвяте смути рецепти така, че да не губите много време сутрин или когато сте уморени след тренировка.

Смути – 5 трика за лесно и бързо приготвяне

smuti

  • Пропуснете трудната част

Оставете някой друг да измие и нареже плодовете и зеленчуците вместо вас. Ако няма никой у дома, който да ви асистира на драго сърце, то си вземете пакет с полу-готови съставки, който съдържа здравословни рецепти за смути за отслабване. Някои варианти изискват просто добавка на малко прясно мляко и лед в подготвения блендер за смути и по желание няколко листа свежа мента. Защо да правите нещата по трудния начин, когато могат да бъдат лесни?

  • Използвайте супер плодове

Опитайте да използвате зелена прахообразна смес. Тези торбички често съдържат няколко порции плодове и зеленчуци и са заредени с антиоксиданти, витамини и минерали, които идват от неща като спирулина и Еноки гъби.

  • Добавете малко морска сол

Да, правилно прочетохте. Добавянето на морска сол в смутито повишава естествената му сладост, която може да доведе до по-малка вероятност да добавите някакъв собствен подсладител към напитката. Само не използвайте готварска сол, тъй като тя е супер обработена и избелена.

  • Направете напитката по-засищаща

Изпиването на смути не трябва да се оказва загуба на време, ако 20 минути след изпиването му изпитвате глад. Мазнините са от съществено значение, ако искате да се чувствате сити. Опитайте да добавите 1/4 от авокадо или една супена лъжица нерафинирано кокосово масло в смутито си. Ако смесите и малко овес, накиснат от предния ден, ще с и набавите допълнителни фибри.

  • Дръжте формичките за лед винаги заредени

Предварителната подготовка винаги спестява време. За да спестите време сутринта, ако искате да си направите смути с банани, обелете и нарежете плодовете, а след това ги поставете във формите за лед във фризера. По този начин може да замразите и прясно или кисело мляко, за да направите по-кремообразно смути. За да спестите време може да си приготвите различни порции, които да съхранявате в пликчета във фризера и да вадите непосредствено преди да ги сложите в блендера.