Представяме ви 3 рецепти за гофрети, които са лесни за приготвяне и са чудесна опция за закуска или десерт. Всички обичат гофрети, а освен това те предлагат една добра идея за закуска, която да ви даде нужната енергия, за се справите по-ефикасно с дневните си задължения. Разгледайте предложенията и изберете коя от тези рецепти за гофрети да приготвите за любимите си хора в къщи. Разбира се, за целта ще трябва да разполагате и с гофретник.
3 рецепти за гофрети
Триетажен пай с гофрети, крем и малини
Този десерт изглежда толкова изумително вкусно, че не е за вярване колко лесно се приготвя и то само за 25 минути. След като го направите веднъж, бъдете готови да повторите отново още на следващия ден. Ето и съставките, които ще ви трябват:
– 1 кутия суха смес за шоколадова торта ( + евентуално добавки като вода, олио и яйца, които обикновено се прибавят към нея)
– 1 пакет сух ванилов пудинг
– 2 чаши прясно мляко
– 230 гр. разбит крем за топинг
– Пресни плодове
– По желание – блокче шоколад
Инструкции за приготвяне:
1. Пригответе шоколадовия микс според инструкциите върху опаковката.
2. Загрейте гофретника.
3. Излейте определено количество от сместа в него, в зависимост от големината му, но достатъчно, за да покрие плътно повърхността му. Затворете гофретника.
4. Извадете готовата гофрета и я оставете да се охлади върху решетка. От останалата смес направете още гофрети.
5. Междувременно, разбийте сухата смес за пудинг с прясното мляко, докато се получи еднородна смес и я оставете в хладилника за 5 минути.
6. Извадете охладения пудинг и прибавете разбития крем за топинг. Разбъркайте добре.
7. Върху поставка за торта или широка плоска чиния сложете първата гофрета и я покрийте с пудинг. Отгоре сложете втора охладена гофрета и отново я намажете обилно с пудинг. Накрая сложете и третия етаж на гофретения пай и покрийте с остатъка от пудинга.
8. По желание украсете с пресни плодове и настърган шоколад. Нарежете на парчета и сервирайте веднага.
Рецепта за веган гофрети с ябълка и канела
Ето и едно сладко предложение за всички вегани. Необходими продукти за веган гофрети:
Сухи съставки:
– 1 1/2 ч.л. ленено семе
– 1 1/2 чаша сладкарско брашно
– 2 ч.л. бакпулвер
– 1/4 ч.л. сол
– 1/4 чаша овес
– 1 ч.л. канела
Влажни съставки:
– 1/3 чаша смачкани банани
– 1/4 чаша неподсладено ябълково пюре
– 1/2 ч.л. ванилова есенция
– 2 с.л. кокосово олио
– 1 1/4 чаша бадемово мляко ( или прясно краве мляко)
– 1 или 2 с.л. кленов сироп или друг течен подсладител
– 3/4 чаша пресни ябълки – обелени и нарязани на малки кубчета + допълнително за украса
Инструкции за приготвяне:
1. В средно-голяма купа смесете сухите съставки.
2. В голяма купа смесете влажните съставки, като оставите ябълките настрана почти до края.
3. Изсипете сухите при влажните съставки и разбъркайте добре.
4. Внимателно прибавете ябълките.
5. Оставете тестото да престои за 5 минути. Междувременно включете гофретника.
6. След като загрее, подмажете с мазнина двете плочи.
7. Излейте от сместа количество, достатъчно за приготвяне на една равномерно покрита и плътна гофрета.
8. Украсете с кленов сироп, парчета ябълка и малко веган масло по желание.
Ред велвет гофрети със сироп от крем сирене
Рецептата за бисквити Ред Велвет е една от любимите ни, ето защо ви предлагаме и вариант за атрактивни червени гофрети, с които да смаете гостите си. Сиропът към нея не е точно сладък, но по желание може да го замените с любима заливка по ваш вкус. Ето и продуктите, които ще ви трябват за около 10 броя:
– 2 чаши брашно
– 3 с.л. захар
– 1 с.л. неподсладено какао на прах
– 1 ч.л. бакпулвер
– 3/4 ч.л. сол
– 1 3/4 чаша мътеница
– 2 яйца
– 1/3 чаша безсолно масло – разтопено
– 2 ч.л. ванилова есенция
– 1/2 ч.л. бял дестилиран оцет
– Течна червена сладкарска боя – количество, достатъчно за постигане на желания цвят
Сироп от крем сирене:
– 120 гр. меко нискомаслено крем сирене
– 2 с.л. меко масло без сол
– 1/3 чаша пудра захар
– 2/3 чаша прясно мляко
Инструкции за приготвяне:
1. Включете гофретника да загрява. Междувременно смесете брашното, захарта, какаото, бакпулвера и солта в купа и разбъркайте.
2. В друга купа разбийте добре яйцата с разтопеното масло, след това прибавете мътеницата, ванилията, оцета и червената боя. Разбъркайте с най-ниската степен на миксера за 1-2 минути.
3. Бавно прибавете сухата смес към течната и разбъркайте добре. Подмажете двете плочи на гофретника и изсипете в центъра от сместа количество, достатъчно за приготвяне на една гофрета, Затворете гофретника и изчакайте, докато гофретата стане готова.
4. Пригответе сиропа, като смесите съставките му и разбъркате добре.
5. Сложете готовата гофрета да се охлади върху скара. Сервирайте със заливка от крем сирене по желание. Добър апетит!