Представяме ви тази страхотна рецепта за бисквити Red Velvet (Червено кадифе), които ще изглеждат чудесно в платото ви със сладкиши за Коледа. Те ще привлекат погледите на гостите ви с празничния си вид и ще ги запленят с неповторимия си вкус.
Рецепта за бисквити Red Velvet – продукти и начин на приготвяне
Сигурни сме, че вече сте нетърпеливи да научите съставките и начина за приготвяне на тези ароматни, меки и прекрасни бисквити. Ето какви продукти ще ви бъдат нужни, преди да започнете да ги правите:
2 1/4 чаши брашно
2 чаши кристална захар
2 с.л. горчиво какао на прах
2 ч.л. бакпулвер
1/4 ч.л. сол
230 гр. крема сирене
4 с.л. безсолно меко масло
1 голямо яйце
1 с.л. червена течна боя за сладки
1/2 чаша пудра захар
След като се снабдите с необходимите съставки, може да започнете с приготвянето на тестото за бисквитките. Смесете в купа брашното, кристалната захар, какаото, бакпулвера и солта и разбъркайте добре. В друга купа сложете мекото масло и крема сиренето и ги разбийте с електрически миксер. Когато сместа стане мека, добавете яйцето и течната готварска боя. Изсипете смесените сухи съставки вътре и бъркайте полученото тесто колкото е необходимо. Покрийте купата с домакинско фолио и оставете в хладилника за 2 часа. След като тестото вече е добре охладено, включете фурната на 180 градуса и я оставете да загрее. Вземете тава и поставете на дъното й два листа хартия за печене. В плитка купичка изсипете пудрата захар. От тесто (около една супена лъжица) формете малки топчета и ги оваляйте в пудрата захар. След това ги поставете в тавата на разстояние около 7,5 см между всяко топче. Сложете тавата във фурната и печете в продължение на 10-12 минути или докато краищата на сладките изглеждат готови. Извадете бисквитите от тавата и ги сложете да изстинат върху решетка. Съхранявайте ги до три дни в отворена кутия или поднос.
Нека празничната атмосфера в дома ви се допълва от аромата на вкусни коледни сладки. Желаем ви добър апетит с тази рецепта за бисквити Red Velvet (Червено кадифе).