Рецепти

7 знака че сами саботирате кариерата си

сами саботирате кариерата си знаци

сами саботирате кариерата си знаци

Казват, че само егоистичните хора се притесняват за израстването си в службата, но всъщност много от нас се опитват да го направят, за да изкарват повече пари, да докажат способностите си и да водят по-пълноценен живот. Понякога, въпреки усилията така и не постигаме така желаният успех. Има 7 знака че сами саботирате кариерата си, върху които си струва да се замислите. Дори и да обичате работата си и да давате всичко от себе си, за да изпълнявате задачите си качествено и в срок, така очакваното повишение или увеличение на заплатата изглежда невъзможно. Защо се получава така на практика?

Как сами саботирате кариерата си и защо не катерите нагоре стълбата към успеха

сами саботирате кариерата си начини възход

1. Заради перфекционизъм

Стремежът към съвършенство е един от най-лошите навици, които могат да съсипят целия ви живот. Независимо колко усърдно се трудите, никога няма да свършите работата си перфектно. Винаги съществува вероятност от грешки, които не можете да предвидите. Перфекционистите предпочитат по-скоро да умрат, отколкото да допуснат грешка. Това е сигурен начин да направите живота си стресиран, нещастен и изпълнен със страхове, ако изпадате в подобни крайности. Не се срамувайте да признаете лошата си преценка за нещо, защото след всяка грешка вие ставате по-мъдра, по-силна и по-умна. Трупайте опит и не се придържайте към най-високите стандарти, за да не съсипете личния си живот и да не саботирате кариерата си.

2. Заради това, че спирате да се учите

След като завършите гимназията или университета, вероятно вече ви е писнало от учебници и учене, но за успешен живот и кариера е важно да надграждате знанията си и да се развивате постоянно. Не очаквайте шефът да повиши професионалното ви развитие. Това може и да е негово задължение, но началниците са различни и особено ако работите в голяма компания с огромен брой персонал, има голяма вероятност той дори да не се сеща за вас. Обмислете как може ежедневно да подобрявате професионалните си умения. Колкото повече четете, толкова по-добре. Може да посетите някои безплатни курсове или семинари, които да обогатят познанията и нивото на общата ви култура.

3. Заради слаба воля

Никой не е способен да достигне кариерния си стремеж към възход, ако има слаба воля и не отстоява себе си. Ако шефът ви даде труден проект, това не означава, че ви мрази. Напротив, означава, че вярва в способностите ви и знае, че ще се справите добре. Ако не можете да завършите задачата до край го уведомете за това. Въпреки че новината едва ли ще го зарадва, да му откажете предварително е лоша идея.

4. Заради прекалено много работа

Да, уважаеми дами, да работите прекалено много не винаги е добре. Не само, че претоварването ще ви донесе редица проблеми след време, но и ще наруши вашата продуктивност. съответно ще спадне способността ви за управление на времето, а от там ще съсипе кариерата ви. Хората, които работят упорито често саботират сами кариерата си, без да го осъзнават, като свършват нещастни и самотни. Работете здраво, не се се претоварвайте – това е основното правило, което трябва да си повтаряте наум, за да ви повишат в службата.

5. Защото не можете да отказвате на молби

Колежката ви има спешни семейни проблеми, които трябва да реши и ви моли да свършите част от нейните задължения. Макар да имате пълен списък със задачи, вие просто не можете да й откажете и казвате „Да“, с което приключвате късно работния ден, свършвайки работа за двама. Какъв е смисъла? Знаем, че е трудно да се усъвършенства изкуството на егоизма, но ще ви помогне да постигнете целите си в кариерата, без това да ви струва като жертва здравето и времето.

6. Заради погрешния път в кариерата

Трудно е да се разбере дали пътят, по който крачите в кариерата ви е правилен или грешен, особено когато хората са обсебени от парите и са готови да направят всичко, само за да направят повече кеш. Истинското щастие не се крие в парите. Ако натрупате капитал, докато вършите работа, която мразите, шансовете това да ви направи щастливи са ниски. Ако почувствате, че работата не ви удовлетворява и сте на грешен път, никога не е късно да я смените.

7. Заради стресиран начин на живот

Стресът не звучи като голяма опасност тези дни, но е такава. Повечето здраво работещи хора не знаят как да си почиват правилно и обикновено страдат от лошо физическо или психическо здраве. Обмислете начина си на живот относно всички възможности за елиминиране на стреса. Научете се как да се справяте с емоциите си, негативната обратна връзка, токсичните хора и трудните житейски проблеми. Позитивността може да ви помогне да се издигнете в кариерата, докато негативизмът може тотално да я съсипе.