Бижута според тона на кожата

бижута според тена на кожата пръстени гривни

бижута според тена на кожата пръстени гривни

Избирате ли своите бижута според тона на кожата си? А знаете ли как да го направите? Ключът към успеха на всяка визия се крие е правилно цветовото съответствие. Това се отнася за абсолютно всичко – от облеклото до акцентите в грима и от цвета на косата до тона на колиетата и гривните. Ще ви разкрием някои трикове, с помощта на които да акцентирате върху вашата красота на дива, с помощта на коректно подбраните аксесоари.

Избор на бижута според тона на кожата – общи съвети и трикове

бижута според тена на кожата пръстени гривни сладолед

Първото нещо, което трябва да запомните за бижутата е, че те трябва да са много удобни и лесни за носене.

С цел да предотвратите появата на петна върху кожата си от бижутата, направени от не благороден метал или пластмаса, трябва да избягвате да ги мокрите. Нанесете един пласт прозрачен топ лак от вътрешната им страна – там, където имат допир с кожата ви. По този начин ще запазите покритието им за по-дълго време.

Не забравяйте да проверите с какви пари разполагате, преди да закупите нещо, което вярвате, че струва наистина толкова скъпо. Не е разумно да изхарчите всичките си пари за един пръстен, нали?

Винаги се доверявайте на реакцията на тялото ви към гривните, пръстените и колиетата. Някои хора проявяват алергична реакция към определен материал, използван за изработка на бижутата. Ако причинява зачервяване или сърбеж по кожата ви след поставяне, по-добре не го купувайте или го подарете на приятелка, която може да го носи с удоволствие.

Открийте правилно цвета на своя тен. Почистете добре лицето си, нанесете овлажняващ крем и след 15 минути вземете огледало и застанете близо до прозореца или още по-добре на терасата, където има повече естествена светлина. Вземете бял лист хартия в ръката си и го допрете до лицето си. Ако кожата ви розовее в сравнение с него, значи имате студени полутонове в цвета на тена си, а ако жълтее – топли. Това, което остава да направите е да съчетаете топлите нюанси с червено, оранжево, коралово и златно. Студените комбинирайте със сребърно, синьо и зелено. По правило, има близка връзка между полутонът на тена, нюанса на очите и цвета на косата. Това също трябва да бъде взето под внимание при избора на подходящи бижута.

За кожата със студени нюанси в тена са подходящи метали като сребро, платина и бяло злато, които ще се съчетаят перфектно и ще изглеждат особено ефектно. Белите перли и диамантения блясък са ключови тонове. Съчетанието им с розово, синьо, червено и пурпурен цвят ще бъде много полезно и впечатляващо.

Съответно за топлия тен са за предпочитане бижутата, изработени от злато, бронз и мед. Перлите с коралови и златни тонове са чудесен избор. Земните цветове като кафяво, оранжево, зелено, жълто, прасковено и тюркоазено в дрехите са за предпочитане.

Това са основните правила, които е добре да се отбележат относно правилното съчетание на вашите бижута според тона на кожата ви. Запомнете ги, за да постигнете впечатляващи резултати с визията си.