Рецепти

Бисквитено руло

biskviteno rulo

biskviteno rulo

Бисквитено руло е признаваме си, един от любимите ни десерти. Напомня ни за популярните от детството ни шоколадови топчета. Имаше ги по всички сладкарници и бяха толкова…. вкусни. Със сигурност са познати за децата на 90-те години. Предвид факта, че в рулото се съдържат бисквити, става доста хранително и засищащо. Бисквитено руло може с лекота да се сервира с кафе сутрин или след обед. А защо не и като десерт след основното хранене.

Рецепта за бисквитено руло

За да се получи перфектно на вкус и външен вид бисквитено руло имате нужда от няколко продукти.

10-12 бр. обикновени бисквити (от големите квадратните)
2 с. л. како на прах
2 с. л. пудра захар
3-4 с. л. прясно мляко

За пълнежа:
1 чаша кокосови стърготини
3 с. л. како на прах
3 с. л. како на прах
1/2 с. л. смлян на прах зелен кардамон
1 с. л. ванилия
2 с. л. масло

Начин на приготвяне на бисквитено руло

Стъпка 1: Разчупете бисквитите в купа и ги смаже с предмет, с който ви е удобно на фин прах. Можете да използвате и блендер, ако разполагате с такъв. Добавете какаото на прах, захарта и млякото. Разбърквайте непрекъснато, докато не се получи равномерна смес във вид на тесто.

Стъпка 2: За пълнежа на тестото, сложете кокосовите стърготини в друга купа. Добавете какаото на прах, пудра захарта, зеления кардамон на прах, ванилията и маслото. Разбъркайте добре.

Стъпка 3: Покрийте работния плот с фолио. Поставете тестото върху него, разточете във формата на голяма окръжност. Разпределете кокосовата плънка върху него и натиснете леко. Изрежете излишното фолио. Започнете да завивате тестото заедно с фолиото и плънката. Фолиото не трябва да остава между стените на рулото. Завийте и запечатайте краищата на рулото чрез слепване например, за да не излезе плънката навън. Дръжте го в хладилника в продължение на 3 часа.

Стъпка 4:
Извадете рулото от хладилника и го нарежете на парчета с дебелина по ваше усмотрение. Изхвърлете фолиото и ги подредите в чиния. Сервирайте охладено.