Ако до сега не сте чували тази рецепта за пай Мохито, ето ви повод да изненадате и очаровате всички около трапезата. Впечатлете семейството и приятелите си с този десерт, в който има мента, ром и лайм – съставки от традиционния коктейл с това име. Но в този случай, опияняващият резултат се постига след парче изключително вкусен и лесен за приготвяне сладкиш.
Рецепта за пай Мохито
Ако искате да приготвите нещо специално за конкретен повод или чакате гости, които искате да впечатлите с кулинарните си умения (без задължително да разполагате с такива), ние от LAZARA винаги сме на среща със страхотни лесни предложения. Може да разчитате на нашите рецепти за вкусни идеи и ястия за обяд или вечеря. Ето и списък със съставките за приготвяне на 12-16 порции от този свеж и лек пай Мохито:
За хрупкавата коричка:
– 1 1/4 чаша грахам галета
– 2 с.л. захар
– 5 с.л. разтопено масло
За плънката:
– 1/2 чаша прясно изцеден сок от лайм
– 1/4 чаша пресни ментови листа
– 1 кутия подсладено кондензирано мляко
– 4 големи жълтъка
– 2 с.л. ром (по желание)
Топинг за украса : 2 чаши сметана, настъргана лимонова кора, ментови листа
Начин на приготвяне на пай Мохито
Първо направете хрупкавата кора за този Мохито пай, като смесите съставките за нея в купа и изсипете сместа върху дъното и стените на керамична тавичка. Печете за 10 минути на 180 градуса. След като почти се изпече я извадете от фурната и оставете да се охлади. Докато чакате си пригответе плънката. Счукайте в хаванче ментовите листа и лимоновия сок. Прецедете. В купа смесете кондензираното мляко и жълтъците. Разбъркайте добре и прибавете лимонено-ментовата смес и рома. Изсипете съдържанието на пълнежа в кората и печете за около 15 минути на средно висока температура. Преместете изпечения пай върху подходяща поставка за охлаждане и оставете да изстине, докато достигне стайна температура. След това го преместете в хладилника за поне 3 часа, за да се охлади добре. Непосредствено преди сервиране украсете с ментови листа, лимонова кора и сметана. Не губете време и се насладете на тази рецепта за Мохито пай през топлите дни.