Рецепта за замразено брауни, което е изкушаващо като прохладна мелба. Този летен сладкиш съдържа хрупкави орехи и меки, лесно дъвчащи се кафяви блатове като прочутия кекс, коронясан с богато количество сладолед. Забравете за диетите днес и се поглезете с малко парче ледена сладост.
Рецепта за замразено брауни
За приготвяне на брауни:
– 1 кутия ( 520 гр.) Betty Crocker готов микс за брауни
– Вода, зехтин и яйца, според инструкциите върху опаковката
– 1/2 чаша нарязани орехови ядки
За пълнежа:
– 8 чаши сладолед, леко разтопен
– 1/2 чаша Hershey’s топинг – затоплен
– 1/2 чаша нарязани орехови ядки
– По желание – 1 чаша замразен ( размразен ) разбит топинг – крем, сметана
Начин на приготвяне на замразено брауни
След като си набавите нужните продукти, може да започнете с приготвянето на тази рецепта за замразено брауни. За ваше улеснение инструкциите са номерирани в последователен ред.
1. Загрейте фурната на 180 градуса. Подмажете много тънко дъното на тавата, в която ще печете сладкиша. Пригответе сместа от готовата микс в купа и прибавете нужните вода, зехтин и яйца към нея. Разбъркайте добре и прибавете ядките. Изсипете в тавата.
2. Сложете във фурната и печете 15-17 минути или докато средната част на сладкиша е готова (използвайте клечка за зъби, за да проверите това). В никакъв случай не печете повече, отколкото е нужно. Извадете веднага от фурната и преместете браунито върху решетка, за да се охлади за 45 минути.
3. Поставете сладкиша в подходящ съд и го покрийте отгоре с пласт сладолед. Използвайте обратната страна на лъжицата, за да го разпределите равномерно. След това го поставете в хладилника за около 3 часа.
4. Преди сервиране залейте десерта с горещ топинг, поръсете с орехи и го оставете за 5 минути на стайна температура, преди да го разрежете на парчета. Сервирайте с крем или сметана отгоре по желание.
Да ви е сладко!