recepta za sladoleden sandvich

Интересна и лесна рецепта за сладоледен сандвич с разтопен шоколад и печени меки бонбони маршмелоу, с които ще зарадвате малки и големи почитатели на сладкото студено изкушение в топлите дни. И това, че трябва да се консумира веднага няма да бъде никакъв проблем, нали? А ето и как да си ги направите сами в къщи.

Рецепта за сладоледен сандвич – продукти и начин на приготвяне

recepta sladoleden sandvich

Цялото приготвяне и похапване на този десерт е лесно и забавно като детска игра. Необходими са ви само четири съставки и добро настроение. Дори и да не „разполагате“ с последното, това скоро ще се промени – неизбежно е комбинацията от шоколад, сладолед и бонбони да не оправи настроението, нали така? Ето и с какви продукти да се снабдите, преди да започнете с реденето на вкусната кула от сладкиши:

– Правоъгълни крекери грахам

– Любим вкус сладолед ( може и повече от един)

– marshmallows

– Шоколад (млечен, тъмен или бял)

Едва ли се нуждаете от указания как да продължите нататък… Но все пак ще довършим нещата до край. Изпечете меките бонбони на огън (както по време на лагер, когато ги слагате на пръчка и печете на огъня) или с малка горелка за разтопяване на глазурата (върху крем-брюле, например). Важно е да ги затоплите и леко да се разтопят. Поставете парче шоколад върху крекер, а отгоре един маршмелоу и оставете настрана. Върху друг крекер сложете голяма топка сладолед. А сега направете сандвич, като поставите единия крекер върху другия, заедно с цялото съдържание, което ще остане между тях. Ммм, вече може да се насладите на топлите дни с този разхлаждащ сладоледен сандвич.