Тези Хелоуин рецепти с тиква са лесни за приготвяне и сме сигурни, че ще допаднат на всички домакини, които нямат много време и желание да се застояват около печката, а предпочитат да се забавляват. Изберете някое от тези предложения за Хелоуин рецепти с тиква (или всичките), за да зарадвате любимите си хора с вкусно „лакомство“. Поканете и децата да се включат – забавлението ще бъде двойно, а крайният резултат – много по-вкусен.
3 Хелоуин рецепти с тиква
Лесен тиквен пай
Никой не трябва да знае колко лесно сте приготвили традиционният тиквен пай за Хелоуин. Оставете всички очаровани от кулинарните си умения. Набавете си си следните продукти за рецептата:
За коричката:
– една готова грахам кора или грахам крекери
– 1 с.л. краве масло
– 1/2 ч.л. сол
За пълнежа:
– 2 яйца
– 420 мл кондензирано мляко
– 1 ч.л. подправка за тиквен пай
– 3/4 ч.л. сол
– 450 мл тиквено пюре
– бита сметана за гарниране
Начин на приготвяне:
- В купа смесете грахама и маслото за кората с пръсти, докато се получи пясъчна текстура. Поръсете със сол и постелете получената смес равномерно на дъното на тава. Сложете я в хладилника. Включете фурната на 180 градуса.
- В голяма купа разбийте с миксер яйцата. Прибавете към тях млякото, подправката за тиквен пай и солта. Намалете скоростта на миксера и излейте пюрето и бъркайте, докато получите гладка смес.
- Извадете тавата от хладилника. Внимателно и равномерно излейте отгоре плънката. Печете 50-55 минути. Извадете готовия тиквен пай да се охлади върху решетка.
- Когато достигне стайна температура, намажете пая е с бита сметана или сложете по една лъжичка от нея отгоре, ако не сте сигурни, че ще допадне на всички по този начин. Сложете в хладилника, за да се охлади за поне 6 часа.
- Сервирайте тиквения пай охладен с малко бита сметана.
Хелоуин рецепти с тиква – Тиквен чийзкейк мус
Този десерт с тиква не се нуждае от варене или печене, което го прави предпочитан от много домакини. За приготвяне на 4-6 порции от него ще ви трябват следните продукти:
– 1 1/2 чаша сметана
– 1 чаша пудра захар
– 1 ч.л. ванилов екстракт
– 170 грама крема сирене
– 1 чаша тиквено пюре
– 1-1/2 ч.л. канела
– 1/2 ч.л. индийско орехче
– 1/4 ч.л. джинджифил на прах
– щипка карамфил
Начин на приготвяне:
- В купата на миксер със стойка разбийте сметаната за няколко минути на бърза скорост.
- Прибавете ванилията и пудрата захар. Изсипете в друга купа и оставете на страна.
- В купата на миксера със стойка, без да я измивате, сложете крема сиренето и го разбийте на средна скорост, докато стане гладко.
- Прибавете тиквеното пюре, канелата, индийското орехче, джинджифила и карамфила и смесете добре.
- Прибавете сметаната и продължете да разбивате, докато получите гладка еднородна смес.
- Разпределете я в 4-6 малки купички.
- Отгоре на всеки мус сложете по малко украса от бита сметана и поръсете с канела.
- Охладете десерта поне един час преди сервиране. Може да го съхранявате в хладилника до два дни.
Хелоуин рецепти с тиква – Шейк с тиквен пай
Тиквеният пай сам по себе си е вкусен и традиционен десерт за Хелоуин, но под формата на ароматна освежаваща напитка вероятно ще ви допадне повече. За да си направите чаша шейк, ще ви трябват:
– 1 парче тиквен пай
– 1 чаша ванилов сладолед
– 1/2 – 3/4 чаша пълномаслено прясно мляко
– бита сметана за гарниране
В блендер сложете тиквения пай, 1/2 чаша мляко и сладолед и пасирайте, докато се получи почти хомогенна смес. Може да останат някои парченца от коричката на пая. Опитайте и ако сместа е много гъста за вкуса ви, добавете още мляко. Излейте готовия шейк във висока чаша, украсете отгоре с бита сметана и сламка или малка лъжица с дълга дръжка.