Рецепти

Идея за Великден – кошничка за яйца и лакомства

velikdenka koshnichka za qica

velikdenska koshnichka za qica

Представяме ви една идея за Великден, която е лесна като детска игра. Направете сами в къщи тази великденска кошничка за яйца и лакомства, която ще донесе забавление за малки и големи. Защо да купувате готова от магазина, когато може сами да я изработите със собствените си ръце? Тя може да се превърне в специалното място, в което Великденското зайче да скрие всичките си лакомства.

Тази идея за Великден е подходяща и за деца. Забавлявайте се с вашите малчугани. Всичко става толкова бързо и лесно, така че малките ви наследници дори няма да се разсейват или отегчат. Този евтин проект на  кошничката е предназначен за малките им  ръчички .

Идея за Великден – малка кошничка с цветни ленти

velikdenska koshnichka za qica

Тази идея за Великден изглежда толкова ефектно! Изработването на великденска кошничка ще бъде много забавн0 за малчуганите.  Освен това развива фината моторика . За да я изработите са ви нужни следните неща: малка кошница с широки дупки и дръжка, цветна хартия, ножици, тиксо и панделка. Нарежете хартията на разноцветни ленти, широки колкото отворите на кошницата. Промушвайте хартията навътре и навън между дупките. Залепвайте всяко парче за следващото с помощта на тиксото. Сложете панделка или лента отгоре на дръжката. И готово!

Конструирайте сами великденска кошница от хартия

velikdenska koshnichka za qica

Вероятно тази идея за Великден  ще върне спомените ви от детството. Почти всички сме конструирали такива като деца. За нея са ви нужни два допълващи се цвята хартия, съчетани търпеливо  изрязване и плетене. За целта си набавете ножици, цветна хартия и телбод. След това нарежете хартията на ленти с дебелина около 2,5 см. Старайте се изрезките да бъдат равни. Положете десет едноцветни ленти ( розови в примера) една до друга на плоска повърхност . Използвайте десет ленти от другия цвят (лилав) като ги промушвате отгоре и отдолу на първите. Оставете 2,5 см в четирите края без плетка.

 

Източник: sheknows.com