Рецепти

Идеи за Великден – очарователни мъфини

velikdenski mufini

velikdenski mufini

Предлагаме ви няколко невероятно цветни и лесни идеи за Великден с преобразени великденски мъфини. Не е нужно да сте професионален готвач и декоратор на торти за да успее да постигнете тези очарователни мини сладки. Можете да използвате за основа рецепта за лимонени мъфини и маслена ванилина глазура, а за декорация са използвани продукти, които ще намерите във всеки близък супермаркет. Снабдете се с желирани бонбони, оцветители за храна, шоколад, кокосови стърготини, бонбони в яйцевидна форма, лакриц и др.

Атрактивни великденски мъфини 

velikdenski mufini

Тази идея за Великден ни е най-любима. Мъфинът представлява малки пиленца в гнездо. Може да превърнете цветните бонбони в тези забавни птичета, като използвате цветни маркери за храна. Запържете кокосовите стърготини и ги поръсете върху мъфина, след което поставете цветните пилета.

velikdenski mufini

На великденската трапеза биха изглеждали разведряващо и мъфини с послание. Като пример ви даваме тези в лилаво и розово, които виждате на следващата снимка.

velikdenski mufini

Кой каза, че не можем да внесем пролетната градина на масата? Това е една изключително оригинална идея за великденската ви трапеза. Постига се като потопите мъфините в нарошен шоколад и „засадите“ в тях моркови от бадемов марципан.

velikdenski mufini

За да изглеждат и вашите великденски мъфини така професионално изготвени, използвайте цветен топинг, зелени желирани ленти и мини шоколадови яйца. Подредете ги така, че да изглеждат като гнездо.

velikdenski mufini

Този симпатичен мъфин е един от многото идеи за Великден. Той е под формата на агънце и е направен от бонбони маршмелоу.

velikdenski mufini

Мъфин декориран като таралеж с триъгълни желирани бонбони.

velikdenski mufini

 Идеи за Великден с мъфини във формата на пеперуда.

velikdenski mufini

Мъфини със син топинг за великденска трапеза.

velikdenski mufini

Идеи за великденски мъфин в пастелен цвят декориран с бонбони

velikdenski mufini