Рецепти

Лъжици за горещ шоколад

 лъжици за горещ шоколад

Не са ли просто очарователни тези лъжици за горещ шоколад, с които може да разбъркате топлите си напитки? Определено, ако сервирате на близките и приятелите си по подобен начин чашата с шоколадовата течност, те ще останат повече от възхитени.

И както предполагате, тук въздействието е предимно визуално, защото ефектните лъжички се приготвят изключително лесно, но с много въображение.

Как да си направите лъжици за горещ шоколад

Много лесно, разбира се! Пригответе си съставките от списъка:

-10 броя големи лъжици – ако са различни по големина и форма би било по-интересно

– 100 гр. тъмен шоколад

– 50 гр. бял шоколад

– мини маршмелоуз на парчета

– шоколадов чипс

– чипс с фъстъчено масло

– лист хартия за печене

 

След това следвайте инструкциите:

Разтопете шоколада в микровълновата фурна. Прибавете към него бонбоните и разбъркайте добре.

Поставете лъжиците върху лист пергаментова хартия в тава с плитки ръбове така, че дръжките им да останат извън тавата, но да са на едно ниво с останалата част. След това напълнете лъжиците със смес от шоколад и маршмелоуз, а след това декорирайте отгоре с разтопен бял шоколад, шоколадов чипс и фъстъчено масло.

лъжици за горещ шоколад

Използвайте фантазията си и направете различни и интересни лъжици. Някои може да са в два цвята — наполовина в бял и наполовина в кафяв шоколад, други само в бял или в кафяв. В някои освен чипс може да сложите малки парчета бонбони – разгледайте снимките за повече вдъхновение и не забравяйте да се забавлявате, докато правите сладките лъжички.

лъжици за горещ шоколад