Рецепти

Макарони със сирене, пилешко и броколи

makaroni sus sirene

makaroni sus sirene

Рецепта за макарони със сирене, пилешко месо и броколи на тиган. Това лесно предложение за обяд или вечеря съдържа полезни и хранителни съставки. Ако търсите вкусна броколи рецепта, която да накара и децата да похапнат от сготвеното, опитайте тази (знаем, че е трудно да накарате малчуганите да консумират зеления зеленчук и вероятно сте изпробвали много броколо рецепти). Сигурни сме, обаче, че наследниците ви обичат да похапват макарони на фурна, нали? Е, покажете им, че има и други рецепти с макарони, които могат да бъдат и по-питателни.

Рецепта за макарони със сирене, пилешко и броколи

makaroni sus sirene

Най-любимите ни готварски рецепти за онези, които са практични и не ни се налага да чистим дълго след като приготвиям ястието. Тази рецепта за макарони с пилешко е точно такава, защото за приготвянето й се цапа само един тиган. Вижте как да си направите 4 порции макарони с чедър, броколи и пиле.

Необходими продукти за макарони със сирене, пилешко и броколи:

230 грама макарони

2 чаши нарязани пресни или замразени броколи
1 чаена лъжичка растително масло
1 голямо обезкостено пиле без кожата на гърдите, нарязано на парчета и леко подсолено
1/4 чаша нарязан лук
2 супени лъжици безсолно краве масло
1 скилидка чесън, смляна
1 чаша сметана за разбиване
1 1/4 чаша настърган пармезан
Черен пипер на вкус

Начин на приготвяне на макарони със сирене, пилешко и броколи

makaroni s sirene

Изчакайте голяма тенджера с подсолена вода да заври и сварете макароните както е указано на опаковката, докато станат добре сварени, около 10 минути. През последните 3-5 минути на готвенето, добавете броколите във врящата вода.

Прецедете всичко в гевгир. Докато пастата се готви, в голям тиган на умерена температура загрейте маслото. Добавете пилето и лука и оставете да се готви в продължение на 3 минути. Разбъркате добре и оставете се готви за още 3-4 минути или докато пилето е напълно сготвено. Прехвърлете пилето в купа и покрийте с капак, за да остане топло.
В същия тиган (няма нужда да се чисти), разтопете маслото и остържете всякакви кафяви парченца, които може да са останали от пилето. Добавете чесъна и пържете 60 секунди. Бавно прибавете сметаната, а след това и сиренето. Оставете да заври. Гответе за 3-5 минути или докато се сгъсти.
Прехвърлете в съд заедно пастата, пилето и соса, разбъркайте и след това сервирайте ястието горещо. Гарнирайте с черен пипер.

Добър апетит!

 източник:.chocolatemoosey.com

Inline
Inline