Тази рецепта за Новогодишна торта с шампанско и ягоди е лесна за приготвяне и не изисква много продукти. Външният празничен вид е важен в случая, особено ако сте поканили гости, които искате да впечатлите с кулинарните си умения. А сред изобилието от хапки и развеселяващи питиета, една Новогодишна торта с шампанско и ягоди винаги ще заеме едно специално място и ще получи заслужено внимание.
Новогодишна торта с шампанско и ягоди
Препоръчително е да използвате миксер със стойка за по-голямо улеснение, но ако смесвате съставките и ги бъркате на ръка с подвижен миксер, може да разделите продуктите на две. За да си направите подобна малка Новогодишна торта, трябва първо да набавите необходимите съставки от списъка:
– 5 1/2 чаши брашно
– 2 с.л. бакпулвер
– 2 ч.л. сол
– 1 1/3 чаша краве масло
– 3 чаши бяла захар
– 2 чаши шампанско
– 12 белтъка
– конфитюр от ягоди
– пресни ягоди
– ванилов маслен крем за глазура
– украса – декоративни перли
Начин на приготвяне на Новогодишна торта с шампанско и ягоди
- Загрейте фурната на 180 градуса. Подгответе си кръгла тава за печене и на дъното й поставете лист пергаментова хартия.
- В голяма купа смесете брашното , солта и бакпулвера.
- В отделна купа разбийте маслото и захарта, докато се получи бледа пухкава смес. След това прибавете постепенно сухите съставки на няколко дози вътре, като редувате с шампанското. Разбъркайте добре, докато се получи хомогенна смес.
- В друга голяма купа разбийте на сняг белтъците и ги пресипете кум тестото.
- Разделете на четири части в тави за блатове и печете всеки за по 25-30 минути отдолу на фурната.
- Върху всеки блат намажете пласт ягодов конфитюр.
- След като наредите тортата я намажете с маслен крем отгоре и отстрани и украсете.