Предястия

Рецепта за италианско гуакамоле

recepta za guakamole

recepta za guakamole

Рецепта за италианско гуакамоле, пълно със свеж аромат на пресен босилек, която се приготвя само за 5 минути. Ако обичате специфичният вкус на авокадо и смело експериментирате с ястия, съдържащи чесън и червен лук, значи това предложение е точно за вас. Направете си лесна и вкусна разядка гуакамоле за почивните дни.

Рецепта за италианско гуакамоле

recepta za guakamole

Макар че ароматът на чесън и червен лук придават страхотен вкус на всяко ястие, ако предпочитате не толкова наситен мирис или ежедневието ви не позволява да ги употребявате често, може да ги намалите от посочените количества, но в никакъв случай да ги премахнете. Все пак без тях тази рецепта за гуакамоле няма да бъде същата, нито желаният вкус на готовото ястие.  За да си приготвите 4-6 порции гуакамоле, ще ви трябват следните продукти:

– 3 броя добре узряло авокадо – обелени и нарязани

– 2 големи скилидки чесън – обелени и смляни

– 1 малка люта чушка – нарязана на ситно с отстранени семки

– 1 домат – обелен и нарязан на малки парчета

– 1/2 чаша червен лук – нарязан на ситно

– 1/4 чаша пресни листа от босилек – накъсани на малки парчета

– 1 с.л. прясно изцеден сок от лимон или лайм

– 1/2 ч.л. ситна морска сол

– щипка смлян черен пипер

Начин на приготвяне на гуакамоле

recepta za guakamole

След като подготвите нарязаните съставки, от тази рецепта за италианско гуакамоле, в купа вземете една вилица и  ги смачкайте и разбъркайте добре. Ако предпочитате по-фина и гладка консистенция може да ги пасирате. Сервирайте веднага с тортиля или начос. Може да  съхранявате гуакамолето в хладилника, като покриете купата плътно отгоре със стреч фолио. Добър апетит!

Разгледайте и останалите лесни и бързи за приготвяне рецепти в сайта!

recepta za guakamole