Рецепта за кошничка от пармезан с рукола и ягоди

koshnichka ot parmezan

С тази рецепта за кошничка от пармезан с рукола и ягоди, която е много ефектно и лесно за приготвяне предястие,  може да впечатлите гостите и семейството си. Разбира се, в купичките от сирене може да сложите салата по желание, но ако искате да постигнете интересно съчетание на вкусове, може да се доверите на тази комбинация.

Рецепта за кошничка от пармезан с рукола и ягоди

koshnichka ot parmezan

Всичко, което ви трябва, за да си приготвите тези симпатични кошнички от пармезан са само два продукта и то в нищожни количества, а именно:

-3 с.л. настърган пармезан

– 1 с.л. натрошени орехи

Начин на приготвяне на кошничка от пармезан

Смесете съставките и сложете тиган на котлона, за да се загрее. Изсипете сместа в единия му край, като с лъжицата оформите кръг с равномерна дебелина. След 3-4 минути, когато започне да се топи пармезана го махнете от тигана и го сложете върху обърната порцеланова купа. Внимателно притиснете към стените на съда, като използвате кърпа, за да не изгорите ръцете си.  Топлата и мека конзистенция ще придобие формата на купичка, след като се охлади. Внимателно я отстранете и я напълнете с листа бейби рукола, нарязани парчета ягоди, орехови ядки и дресинг по желание. Сервирайте в чиния с допълнителни резени ягоди. Добър апетит!

koshnichka ot parmezan

Разгледайте и останалите рецепти в сайта, в които може да намерите още лесни и ефектни предложения за предястия, супи, салати, основни и десерти!