Лесна, бърза и вкусна рецепта за пълнен картоф с чедър и крема сирене, която ще допадне на всички вкусове. Едва ли има някой, който да не обича класическият пълнен картоф за предястие към обяд или вечеря, но в този случай хрупкавата коричка и пикантният вкус на ястието ще изненадат и впечатлят приятно гастрономите. Опитайте го!
Рецепта за пълнен картоф с чедър и крема сирене
Изберете големи и пресни картофи, които ще се изпекат бързо и ще останат месести и ароматни. За да си приготвите три порции от този пълнен картоф с чедър и крема сирене ще ви трябват следните продукти:
– 3 големи почистени картофа
-2 с.л. разтопено краве масло
– Сол и смлян черен пипер на вкус
– 113 гр. крема сирене на стайна температура
– 1 чаша настъргано сирене Чедър
– 2-3 ч.л. ситно нарязана зелена люта чушка
– 1/4 чаша галета
– алуминиево фолио
Начин на приготвяне на пълнен картоф с чедър и крема сирене
- Включете фурната да загрява на 200 градуса.
- Нарежете картофите на тънки и дълбоки разрези с остър нож, като внимавате да не изрежете до долу. Трябва да получите много на брой пролуки, които да напълните. След като приключите, сложете картофите върху тава и ги намажете отгоре, вътре в процепите и отстрани с четка, потопена в маслото. Посолете със сол и черен пипер. Увийте картофите леко в лист алуминиево фолио и печете в предварително загрятата фурна за около 40 минути.
- Междувременно, докато картофите се пекат, смесете крема сиренето, Чедъра и лютата чушка в малка купа.
- След като картофите са били 40 минути във фурната ги извадете и махнете фолиото. С малка лъжичка сложете от сместа със сирене вътре в процепите и отгоре върху картофите. Поръсете ги с галета и ги върнете във фурната. Печете ги непокрити за още 30 минути и след това проверете дали са готови, преди да ги извадите от фурната.
Добър апетит!