Предястия

Рецепта за плосък хляб с хумус и зеленчуци

plosak hlqb

plosak hlqb

От тази рецепта за плосък хляб с хумус и зеленчуци се получава страхотно предястие – засищащо, здравословно, вкусно и лесно за приготвяне. Само за 15 минути ще направите едно бързо ястие, което, нека сме честни, ще се хареса на всички домакини, защото  лесните и бързи рецепти са най-предпочитани.

Рецепта за плосък хляб с хумус и зеленчуци

plosak hlqb

Ако веднъж направите това лесно и полезно ястие, то със сигурност ще се превърне в едно от любимите ви. Върху блата може да поставите от любимите си зеленчуци, които се съчетават добре с вкуса на хумуса. Ако предпочитате да си приготвите домашен, сред нашите рецепти в сайта ще намерите страхотна рецепта.  В случай, че не разполагате с много време, може да си закупите готова паста. Ето списък със съставките, нужни за около 12 порции плосък хляб с хумус и зеленчуци:

– 1 блат за пица – изпечен и охладен

–  290 гр. домашен или готов класически хумус

– 1/4 краставица, нарязана на четвъртинки шайби

– 3 репички, нарязани на пръчици

– 1 чаша чери домати, нарязани на половинки

– Около 1/4 чаша пресен магданоз, накъсан или нарязан на ситно

Начин на приготвяне на плосък хляб с хумус

plosak hlqb

Приготвянето на тази рецепта за плосък хляб с хумус и зеленчуци е изключително лесно и бързо. Всичко, което трябва да направите, е да изпечете в намаслена тава готово тесто за пица, като го  разпределите равномерно. След това намажете обилно повърхността с паста от готов хумус и декорирайте отгоре със зеленчуците. Нарежете на парчета и сервирайте. Добър апетит!

Разгледайте и останалите рецепти в сайта с лесни идеи и предложение за предястия, салати, основни ястия и десерти.