eterichni masla protiv akne koja

Акнето е често срещан проблем, който засяга кожата и за да ви улесним в справянето с него, ви предлагаме да прочетете за няколко етерични масла против акне. Възползвайте се от ползите, които могат да ви донесат, вместо да чакате да стане по-зле, за да се погрижите за кожата си. Ако сте любопитни да опитате вълшебните свойства на тези естествени продукти, запътете се към най-близката аптека.

Етерични масла против акне с вълшебни свойства

eterichni masla protiv akne saveti

Избавете кожата си от мъките с тези етерични масла против акне. Много от хората в тинейджърска възраст (но не само тогава) се срещат с тези неприятни кожни пъпчици. Те не винаги са резултат от хормоналния дисбаланс, който е на лице в определена възраст. Понякога са плод на небалансирано хранене, високо ниво на стрес или генетично наследяване на проблема.

5 етерични масла против акне

eterichni masla koja akne saveti

Когато скъпите продукти, кремовете и ексфолиантите не помагат, е време да потърсите някое от тези 5 етерични масла против акне с вълшебни свойства.

eterichni masla akne chaeno darvo

1. Масло от чаено дърво 
Маслото от чаено дърво има свойството да дезинфекцира кожата, да намалява зачервяването и сърбежа. Използвайте го спокойно върху добре почистена кожа и ще видите как дори след първото прилагане ще има ефект.

eterichni masla zehtin akne saveti

2. Зехтин
Да, точно зехтин. Чистият, студено пресован зехтин може да намали видимостта на белезите и склонността на кожата да образува такива. За висококачествени резултати използвайте висококачествен чист зехтин.

eterichni masla lavandulovo akne saveti

3. Лавандулово масло
Това приятно на мирис масло има противовъзпалителни и антисептични свойства, които помагат на кожата в борбата срещу акнето. Разредете го, за да ограничите дразненията, ако имате чувствителна кожа.

eterichno maslor rozmarin akne

4. Масло от розмарин
Често акнето се получава въз основа на мазна кожа. Маслото от розмарин не може да излекува напълно акнето, но предотвратява излишното омазняване. Също така помага за доброто й тонизиране.

eterichno maslo rigan protiv akne savet

5. Масло от риган
Ароматният риган е една от основните подправки в кухнята. Но качествата му не се ограничават само до там. Ако искате красива и чиста кожа, маслото от риган е изключително подходящо. Естествените му антибактериални свойства го правят достойно в борбата срещу акнето. Не забравяйте да разредите чистото масло от риган. Смесете равни части от него със зехтин или кокосово масло. След това туширайте пъпките с него и оставете да подейства. Можете да го използвате 2-3 пъти на ден.