Тази рецепта за скариди с прошуто е лесно за правене и изисква само няколко съставки. Съчетава се перфектно салати или макаронени изделия, но може да се използва и самостоятелно като предястие с вино. Времето за приготвяне е 20 мин., като 10 от тях са за подготовка и още 10 за печенето.
Нужни продукти за рецепта със скариди и прошуто
5-7 тънки резени прошуто
скариди, обелени и изчистени
1 супена лъжица масло, разтопено
сол и черен пипер на вкус
Съставки за чеснов сос (по желание):
4 супени лъжици масло
2 супени лъжици чесън на прах
щипка сол и черен пипер
Начин на приготвяне на вкусната рецепта със скариди
С няколко лесни стъпки ще приготвите вкусна рецепта със скариди и прошуто, която можете да комбинирате с бяло вино.
1. Загрейте фурната до 180 градуса.
2. Нарежете прошутото на дъска за рязане на три дълги ивици и след това нарежете всяка от тези ленти на половина. (Трябва да имате шест дълги ленти).
3. Увийте с по 1 парче прошуто всяка от скаридите и ги поставете в тава покрита с хартия за печене.
4. С помощта на четка за масло (силиконови са, има ги в магазините за домашни потреби)намажете горната част на всяка скарида.
5. Поръсете с няколко щипки сол и черен пипер.
6. Печете в продължение на 8-10 минути, или докато скаридите придобият розов цвят, а прошутото трябва да е леко хрупкаво. Сервират се топли, с коктейлни вилици по желание.
7. За да направите чесново масло за потапяне като сос:
Смесете всички съставки заедно, докато се комбинират добре. Добавете сол и черен пипер, ако е необходимо, и го оставете на топло.