Тази рецепта за супа от черен боб има само пет здравословни съставки и е изпълнена с фантастичен аромат и полезни качества. А приготвянето й отнема само 20 минути. Бързо, лесно и вкусно предложение за обяд или вечеря. Гъстотата на супата може да промените, като добавите повече или по-малко бульон и зеленчуци в нея. Но скритото оръжие на това ястие се крие в салцата и това наистина ще ви хареса.
Рецепта за супа от черен боб – съставки
Ако сте планували да приготвите супата с пресен боб, ще трябва да го накиснете във вода от предната вечер, за да може да омекне и да се свари по-бързо. За да улесните нещата може да използвате готов сварен боб от консерва. В този случай излейте цялото съдържание, заедно с водата. Вкусът на салца е ключа към интересният вкус на тази рецепта за супа от черен боб. Ако обичате пикантна храна, използвайте от лютивата подправка. Ако не – изберете сос с по-мек вкус. Ето и списък с продуктите, които ще ви трябват:
– 3 консерви черен боб
– количество салца на вкус или 2 1/2 чаши белени и нарязани домати
– 1/2 чаша нарязан пресен магданоз ( плюс още малко за гарниране)
– 2 ч.л. кимион
– 1 скилидка чесън – обелена и пасирана
Начин на приготвяне
Изсипете всички продукти от списъка в средно-голяма тенджера. Сложете на котлона и включете на средно-висока температура. Изчакайте, докато сместа заври, като разбърквате периодично. Намалете силата на котлона, след като супата започне да ври. Похлупете с капака и оставете да къкри за 10 минути. Не забравяйте да разбърквате периодично. Сервирайте готовата супа от черен боб топла и гарнирайте с пресен магданоз и кориандър. Добър апетит!