Рецепта за тост с козе сирене, мед и розмарин – малки и вкусни празнични хапки с хрупкави орехови ядки, които ще изкушат абсолютно всички. Полезни, питателни и лесни за приготвяне – има ли по-добра причина да си ги направите още сега? Представете си само – топло сирене, намазано върху препечена багета, залято с малко течен златист мед и поръсено с няколко стръкчета ароматен розмарин и хрупкави орехи – ммм…
Рецепта за тост с козе сирене, мед и розмарин
Това бързо топло предястие е подходящо за семейните зимни вечери край огъня, както и за всеки ден, в който ви се хапва нещо вкусно, което се приготвя за броени минути. Ядките може да бъдат печени или сурови, както и заменени с кедрови ядки или бадеми. Предварително може да подготвите филийките със сирене, да ги съхранявате в хладилника и непосредствено преди сервиране да ги затоплите и поръсите с топинга. Ето и списъка с необходимите продукти за около 8 порции за тост с козе сирене, мед и розмарин:
– 1 багета / франзела
– 230 гр. козе сирене
– 1/4 чаша мед
– 1/2 чаша ядки
– 1/2 с.л. ситно нарязан пресен розмарин
Начин на приготвяне на тост с козе сирене, мед и розмарин
- Загрейте фурната до 180 градуса.
- Ако предпочитате ядките печени ги сложете върху лист хартия за печене в тава и ги сложете за 7-10 минути във фурната, докато придобият златист цвят.
- Нарежете багетата на филийки и разпределете сиренето върху тях. Сложете ги в тавата върху листа за печене и ги сложете във фурната. Печете за 10-15 минути, докато краищата на хляба станат леко златисто-кафяви, а сиренето стане меко.
- Докато чакате филиите, нарежете ядките и розмарина и сложете в малка тенджера на котлона меда на ниска температура, за да се загрее. ( Може да го сложите и в стъклена купа в микровълновата).
- Когато тостовете са готови, извадете ги от фурната и ги поръсете с ядките и розмарина. Сложете затопления мед в малка купичка и сервирайте заедно с филийките, за да могат всички да си сложат количество по желание.