Нашата рецепта за палачинки е най-лесната за правене! Френските палачинки могат да бъдат, както със сладки, така и със солени топинги и ароматен пълнеж. Във Франция, палачинки се консумират по всяко време на деня – без значение дали е време на закуска, обяд или вечеря.
Рецепта за най-лесните палачинки
1 чаена чаша брашно
1 супена лъжица захар
1/4 чаена лъжичка сол
1 1/2 чаши пълномаслено мляко
4 големи яйца
3 супени лъжици разтопено безсолно масло
Начин на приготвяне на палачинки
- В блендер смесете брашното, захарта, солта, млякото, яйцата и маслото.
- Разбъркайте докато не се получи гладко пюре и има мехурчета на върха. Оставете тестото да стои най-малко 15 минути при стайна температура (ако ще го използвате за следващия ден сложете в хладилника в херметически затворена кутия, до 1 ден).
- Загрейте тефлоновия тиган над средна температура. Намажете с лек слой масло. Добавете 1/3 чаша тесто и разстилете, така че да покрие изцяло дъното на тигана. Оставете, докато долната страна на палачинката е златисто кафяво( от 2 до 3 минути).
- Разхлабете ръба на палачинката с гумена шпатула, след това с върховете на пръстите си бързо я обърнете. Оставете я на тигана още 1 минута. Плъзнете палачинката и повторете същото с останалото тесто. (Не забравяйте, всеки път да намазвате тигана с масло преди всяко сипване на тестото).