Всички обичат палачинки, така че смело може да заложите на класиката, когато искате да зарадвате любимите си хора в къщи или възнамерявате да поднесете десерт на гостите си. Тази рецепта за палачинки без мляко ще ви бъде полезна в случаите, в които тази съставка липсва от хладилника ви или някои от близките ви страда от лактозна непоносимост. Ягодите са чудесен начин да накарате децата да хапнат плодове, а сиропът е просто за разкош.
Рецепта за палачинки без мляко
Лесно може да се превърнете в любимия кулинар на всички, ако се научите да приготвяте вкусни палачинки. Задължително всички гладни и сити ще ви наобиколят. Набавете си продуктите от списъка за начало:
– 3 яйца
– 350 мл газирана вода
– 1 ч.л. ванилия
– 20 с.л. брашно
– 1 1/2 с.л. маково семе
– 1/4 чаша захар
– щипка сол
– краве масло за намазване на готовите палачинки
– 1 чаша нарязани ягоди
За сиропа:
– 1 1/2 чаша нарязани ягоди
– 1 1/2 чаша захар
– 1/2 чаша вода
– 1 с.л. мед
– 1/2 ч.л. ванилия
Начин на приготвяне на палачинки без мляко
- Започнете с приготвянето на сиропа, като сложите всички продукти в малка тенджера на котлона, включен на средно-висока степен. Когато захарта се разтопи махнете сиропа от котлона и го пюрирайте, след като се охлади.
- В купа смесете разбитите яйца с брашното, захарта, маковото семе, ванилията и солта. Газираната вода наливайте постепенно, докато получите консистенция, наподобяваща тази на бозата.
- Пригответе си плосък тиган и когато се загрее на котлона го намажете с малко краве масло или няколко капки олио. Изсипете вътре един черпак от готовото течно тесто и го разпределете равномерно по цялата площ на дъното.
- Готовата палачинка обърнете и от другата страна.
- Намажете с масло всяка палачинка, когато я оставите в чинията.
- Сервирайте с приготвения сироп и пресни ягоди.
Добър апетит!