Пролетта е сезонът на тиквичките. Освен така популярните в нашата страна пържени тиквички с млечен сос, то можете да ги приготвите и по други начини. Тук се спираме на една лесна рецепта за печени тиквички с чери домати и пармезан, която е по-различна, но пък много вкусна. Ето и как да си я приготвите:
Рецепта за печени тиквички с пармезан и чери домати
Необходими продукти:
2-3 големи тиквички, нарязани на кубчета
10 чери домати, нарязани на половинки или 2 големи домата, нарязани на кубчета
7 скилидки чесън, пресовани
1/2 чаша настърган пармезан
1 ч.л. сух босилек
1 ч.л. сух риган
1 ч.л. сол
1/2 ч.л. черен пипер
1/3 чаша магданоз или босилек, ситно нарязан
3-4 с.л. зехтин
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 190 градуса. В малка тавичка сложете хартия за печене. В голяма купа добавете всички съставки, с изключение на магданоза/босилека, и разбъркайте, за да ги смесите. Прехвърлете ги в приготвената тавичка и печете за 25 минути за хрупкави тиквички или за 35 минути, ако обичате добре приготвени зеленчуци. Извадете от фурната, подправете с босилек или магданоз и сервирайте ястието с топло.
Източник: Ifoodreal.com