Рецепта за салата Цезар, която е приготвена по възможно най-здравословният начин, така че да се „олекоти“ от излишните калории, но да запази своя свеж и превъзходен вкус. Тайната за това се крие в цеденото мляко, което се използва за приготвянето на дресинга, а добрата новина за всички заети домакини е, че салатата отнема само няколко минути, преди да бъде готова за консумация.
Рецепта за салата Цезар
Препоръчително е да използвате прясно настърган пармезан, защото по този начин сиренето е много по-ароматно. Ето и списък с необходимите съставки, които ще ви бъдат нужни, за да си приготвите няколко порции от тази вкусна и лесна рецепта за салата Цезар само за 10 минути:
– 1 зелена салата маруля
– 2 чаши крутони ( готови или домашно приготвени )
– 1/4 чаша прясно настърган пармезан + още за топинг
За дресинга:
– 1/2 чаша цедено мляко
– 1/2 чаша прясно настърган пармезан
– 1 с.л. студено-пресован зехтин
– 2 ч.л. рибна паста от аншоа
– 2 ч.л. сос Уорчестър
– 1 скилидка чесън – смляна или нарязана на много ситно
– 1 ч.л. дижонска горчица
– 2-4 с.л. прясно изцеден лимонов сок
– 1/4 ч.л. ситна морска сол
– щипка черен пипер
Начин на приготвяне на салата Цезар
Приготвянето от тук нататък е много лесно. Съставките за дресинга се смесват добре. Приготвят се крутоните (ако не използвате готови) от няколко нарязани на кубчета филии хляб, леко поръсени с малко зехтин и изпечени във фурната, докато получат хубав загар. Смесете в голяма купа измитите и нарязани листа зелена маруля, крутоните и пармезана. Разбъркайте добре. Сервирайте веднага готовата салата Цезар в дълбоки салатени чинии, поръсена допълнително с пармезан като топинг отгоре и дресинг. Добър апетит!