Лятото не трябва да свършва, за да можете да си приготвяте тази рецепта за салата с диня и фета постоянно! По избор може да добавите малки листенца рукола. Естествената сладост на динята, смесена със соленият вкус на фета-сиренето, създават невероятният вкус на тази освежаваща салата.
Рецепта за салата с диня и фета – продукти
Препечени кедрови ядки и семпъл винегрет придават завършен вид в тази рецепта за салатата с диня и фета. Тя е перфектно допълнение към летните барбекюта на открито, защото е лесна за приготвяне и е по вкуса на всеки. Ще се учудите, колко много хора ще ви поискат рецептата – почти всички, които я опитат.
За шест порции ще ви трябват следните продукти:
за салатата:
- 150 гр. малки листа рукола
- 2 или 3 чаши диня, нарязана на парчета и изчистена от семки
- 1/4 или 1/3 чаша натрошено сирене фета
- 1/4 чаша печени кедрови ядки
за винегрета:
- 1 с.л. прясно изцеден лимонов сок
- 1 с.л. винен оцет
- 4 с.л. студено-пресован захтин
- сол и прясно смлян черен пипер на вкус
Рецепта за салата с диня и фета – начин на приготвяне
След като си набавите всички нужни съставки, вече може да започнете с приготвянето на салатата. Започнете с винегрета, като смесите прясно изцеденият лимонов сок с винения оцет в малка купа. Бавно излейте зехтина след това и овкусете със сол и черен пипер на вкус. След като сте готови, преминете към подготовката на самата салата. В по-голяма купа или дълбока чиния за салата. Измийте и отцедете листата рукола. Може да ги накъсате или ги оставете цели – въпрос на предпочитание. Към тях добавете парчетата диня. Излейте винегрета и разбъркахте. Поръсете с натрошеното сирене фета и кедровите ядки. Отново разбъркайте добре, за да може да се овкуси добре вашата салата. Това е всичко – толкова е лесно!
Сигурни сме, че всеки може да си приготви тази салата за не повече от 15 минути. Също така, може да заместите руколата със смесени зеленчуци – не се страхувайте да експериментирате!
Желаем ви добър апетит с тази рецепта за салата с диня и фета!