Градина

15 идеи за перфектна градина

perfektna gradina

perfektna gradina

Декорирането на откритите пространства в дома ви заслужават също толкова внимание, колкото и стаите вътре. Използвайте една или няколко от тези креативни 15 идеи за перфектна градина, за да добавите персоналност на своята градина, тераса или вътрешен двор.

15 идеи за перфектна  градина, в които ще се влюбите

perfektna gradina

Кантирането дава на градината свеж и изчистен вид. Бъдете креативни и интересни като направите във вашата градина дизайнерски елемент. Широката ивица от камъни между тревните площи и растенията създава усещане за течаща река.

perfektna gradina

Изненадайте всички, като добавите интерес към растенията в градината си с малко арт. Тази топка за боулинг, например, се превръща в хващаща окото мозаячна скулптура. Необходимо е само да залепите по повърхността и парчета от счупени порцеланови чаши и мъниста. Колко евтино, лесно и ефектно, нали?

perfektna gradina

Декоративните треви са идеалните растения, за да създадете чувство за движение и перфектна градина. Независимо дали ще изберете разнообразие от мека ниска зеленина или въздушна и висока, те създават визуално вълнение в целия пейзаж.

perfektna gradina

Обикновено за декорирането на градината се обмислят цветовете. А вие защо не бъдете оригинални, като насочите вниманието към формите? Използвайте различни форми във вариации на големина и цвят. Тези боядисани топки за боулинг, например, създават забавен акцент.

Още идеи за перфектна градина

perfektna gradina

Това, което ще отличи градината ви от всички други е това, че тя си е ваша и в нея това трябва да се вижда. Тя трябва да пасва на вашата индивидуалност. Намерете начин да  добавите в нея елемент, който харесвате или е характерен за вас.

perfektna gradina

Направете градината си зашеметяваща само като поставите едно до друго подходящите растения. Търсете контраст в цветовете и височината.

perfektna gradina

Създайте уникален вид на вашата перфектна градина, като поставяте различни случайно намерени неща в нея. Боядисайте ги в подходящ цвят ексериорна боя и ги превърнете в необичайни скулптури.

perfektna gradina

Не приемайте твърде сериозно градинския дизайн. Забавлявайте се и се чувствайте свободни да нарушите правилата. Най-високите ви растения не винаги трябва да бъдат засадени на края на лехата. Може да сложите някое от тях на пътеката, за да разчупите нещата.

perfektna gradina

Не забравяйте да погледнете как изглежда вашата градина отстрани. Дори и най-запалените градинари не прекарват цялото си време навън. Погледнете през прозореца на дома си се огледайте  дали гледката оттам няма да ви подскаже някоя идея.

perfektna gradina

Големите саксии с пъстри цветя са добро решение, защото може да ги местите на места, в които растенията ви не цъфтят. Това ви дава възможност за уникални съчетания.

perfektna gradina

Контрастни цветове и текстури листни растения без цвят могат да създадат по-голямо въздействие, отколкото ако използвате цветя в градината си.

perfektna gradina

Текстурите са важни за дизайна на градината. Повтаряйки текстури – в случая смърч-джудже със златиста тлъстига Анджелина – създава усещане за комфортна съгласуваност. Но внимавайте, защото твърде много повторения на текстури могат да станат скучни. Не се страхувайте да ги смесвате. Тук тази река от обли камъни създава чудесен контраст.

perfektna gradina

Използвайте ленти от морава, за да създадете вълнуващ вид и да градината си. Това ще предаде нотка на нестандартно  хрумване към пейзажа.

perfektna gradina

Не забравяйте да си обособите място, където да си почивате и да се наслаждавате на невероятната си градина. Сигурни сме, че следвайки нашите 15 съвета за перфектна градина сте превърнали това място на открито в предпочитано и любимо за близките и приятелите си.

error: