перфектна градина

Използвайте една или няколко от тези креативни 15 идеи за перфектна градина, за да добавите персоналност на своята градина, тераса или вътрешен двор. Декорирането на откритите пространства в дома ви заслужават също толкова внимание, колкото и стаите вътре.

15 идеи за перфектна  градина, в които ще се влюбите

перфектна градина

Кантирането дава на градината свеж и изчистен вид. Бъдете креативни и интересни като направите във вашата перфектна градина дизайнерски елемент. Широката ивица от камъни между тревните площи и растенията създава усещане за течаща река.

перфектна градина

Изненадайте всички, като добавите интерес към растенията в градината си с малко арт. Тази топка за боулинг, например, се превръща в хващаща окото мозаячна скулптура. Необходимо е само да залепите по повърхността и парчета от счупени порцеланови чаши и мъниста. Колко евтино, лесно и ефектно, нали?

перфектна градина

Декоративните треви са идеалните растения, за да създадете чувство за движение и перфектна градина. Независимо дали ще изберете разнообразие от мека ниска зеленина или въздушна и висока, те създават визуално вълнение в целия пейзаж.

перфектна градина

Обикновено за декорирането на градината се обмислят цветовете. А вие защо не бъдете оригинални, като насочите вниманието към формите? Използвайте различни форми във вариации на големина и цвят. Тези боядисани топки за боулинг, например, създават забавен акцент.

перфектна градина

Това, което ще отличи градината ви от всички други е това, че тя си е ваша и в нея това трябва да се вижда. Тя трябва да пасва на вашата индивидуалност. Намерете начин да  добавите в нея елемент, който харесвате или е характерен за вас.

Още идеи за перфектна градина

перфектна градина

Направете градината си зашеметяваща само като поставите едно до друго подходящите растения. Търсете контраст в цветовете и височината.

перфектна градина

Създайте уникален вид на вашата перфектна градина, като поставяте различни случайно намерени неща в нея. Боядисайте ги в подходящ цвят ексериорна боя и ги превърнете в необичайни скулптури.

перфектна градина

Не приемайте твърде сериозно градинския дизайн. Забавлявайте се и се чувствайте свободни да нарушите правилата. Най-високите ви растения не винаги трябва да бъдат засадени на края на лехата. Може да сложите някое от тях на пътеката, за да разчупите нещата.

перфектна градина

Не забравяйте да погледнете как изглежда вашата градина отстрани. Дори и най-запалените градинари не прекарват цялото си време навън. Погледнете през прозореца на дома си се огледайте дали гледката оттам няма да ви подскаже някоя идея.

перфектна градина

Големите саксии с пъстри цветя са добро решение, защото може да ги местите на места, в които растенията ви не цъфтят. Това ви дава възможност за уникални съчетания.

перфектна градина

Контрастни цветове и текстури листни растения без цвят могат да създадат по-голямо въздействие, отколкото ако използвате цветя в градината си.

перфектна градина

Текстурите са важни за дизайна на градината. Повтаряйки текстури – в случая смърч-джудже със златиста тлъстига Анджелина – създава усещане за комфортна съгласуваност. Но внимавайте, защото твърде много повторения на текстури могат да станат скучни. Не се страхувайте да ги смесвате. Тук тази река от обли камъни създава чудесен контраст.

перфектна градина

Използвайте ленти от морава, за да създадете вълнуващ вид и на градината си. Това ще предаде нотка на нестандартно  хрумване към пейзажа.

перфектна градина

Не забравяйте да си обособите място, където да си почивате и да се наслаждавате на невероятната си градина. Сигурни сме, че следвайки нашите 15 съвета за перфектна градина сте превърнали това място на открито в предпочитано и любимо за близките и приятелите си.