Рецепти

Сандвичи – апетитни и красиво декорирани, подходящи за всеки повод

sandvichi

sandvichi

Всички обичат сандвичи. Те са подходящи както за пикник, така и за парти, освен това могат да се приготвят според вкуса както на децата, така и на възрастните. Кой е казал, че всички детски сандвичи попадат в графата с нездравословна храна? И ако фантазията ви стига само до използването на масло, кашкавал, сирене и колбаси за украса на филиите с хляб, то погледнете тези 6 възхитителни идеи за сандвичи. Те са подходящи както за летни сандвичи за детски рожден ден, така и като сандвичи за парти на каквато и да е тема, организирано през топлите месеци на годината.

Сандвичи – апетитни и красиво декорирани

sandvichi

Плодовете, зеленчуците, ядките и свежите подправки са полезни както за възрастните, така и за подрастващите, така че ако не можете да накарате децата си да ги консумират, опитайте да ги използвате върху вкусни детски сандвичи. Хлябът в тези рецепти е леко препечен и пълнозърнест, което го прави хрупкав и здравословен. Вижте 6 варианта, по които може да ги аранжирате със сладка или солена украса за сандвичи.

6 идеи за сандвичи

sandvichi

Сандвич с авокадо – върху хрупкавата филийка хляб има смачкано авокадо, а върху него са подредени зърна царевица, чери домати, пресен босилек, натрошеното сирене, лимонови кори, както и съвсем малко сол + черен пипер на вкус.

sandvichi

Сандвич с прошуто – върху печената филийка има сирене за мазане,  а върху него са подредени прошуто, смокини,  прясна мащерка + босилек, по желание малко сол + черен пипер и няколко капки мед отгоре за разкош.

sandvichi

Сандвич с козе сирене и череши – върху препечената пълнозърнеста филийка, намазана с мед, има козе сирене, пресни череши, пресен босилек, няколко капки балсамов оцет и зехтин, сол и черен пипер на вкус.

sandvichi

Сандвич с ягоди  – препечената филийка е намазана топено сирене Бри, а отгоре е аранжирана с резени пресни ягоди, босилек, няколко капки балсамов оцет и сладка медена пита или капки мед.

sandvichi

Сандвич с праскови – препечената филийка е намазана със  синьо сирене, с отгоре са аранжирани печени резени праскови, мед, препечени тиквени семки и малко сол по желание.

sandvichi

Сандвич с боровинки – препечената филийка е намазана с топено сирене, а отгоре е аранжирана със сладко от боровинки, прясна мащерка, мед и пресни боровинки за гарнитура.

sandvichi

Добър апетит!

източник:halfbakedharvest.com