Лесна и вкусна рецепта за сладкиш с ябълки, в който ще се влюбите. Сочните сладкиши с ябълки са предпочитан десерт през студените месеци. Ако до сега не сте приготвяли ябълков сладкиш, възползвайте се възможността да го направите по най-лесния и практичен начин и да зарадвате всички у дома с ароматен десерт с ябълки и деликатна глазура с канела.
Сладкиш с ябълки
За тази рецепта е препоръчително да използвате сладки сортове ябълки. Ето какво трябва да си набавите за приготвянето на този лесен сладкиш с ябълки:
Необходими продукти за сладкиш с ябълки:
85 грама безсолно краве масло, плюс допълнително за намазване на формата
188 грама брашно
1 1/2 чаени лъжички бакпулвер
1/2 чаена лъжичка канела
1/2 чаена лъжичка сол
175 грама захар
1 голямо яйце
1 1/4 чаши прясно мляко
1 чаена лъжичка екстракт от ванилия
2-3 ябълки, обелени, почистени от семките и кората и нарязани на филийки
2 супени лъжици (25 грама) захар
1 чаена лъжичка канела
Начин на приготвяне на сладкиш с ябълки:
Загрейте фурната до 180 ° C. Намажете двадесет и пет сантиметрова форма за пай или 20-23 см кръгла форма с масло. Смесете заедно брашното, содата, канелата и солта в малка купа.
В голяма купа разбийте маслото и 175 грама захар до получаване на бял и пухкав крем, за около 3 минути. Добавете яйцата, млякото и ванилията и разбийте, докато получите гладка консистенция. Добавете сухите съставки малко по малко и разбъркайте до получаване на гладко тесто. Изсипете тестото в тавата за печене и добавете резенчета ябълка отгоре. Смесете канелата и захарта и поръсете с тях върху плодовете.
Печете ябълковия сладкиш в продължение на 10 минути, след което намалете огъня до 150 ° C и печете докато стане златисто кафяв отгоре, за около още 45-55 минути. Оставете да изстине в тавата.
Сервирайте с яйчен крем или ванилов сладолед.
Добър апетит!
източник:callmecupcake.se