Рубрики

На фокус: „голи тела“ с Мирослав Белев

miroslav belev

В последно време в социалните мрежи се завъртя неговото име, допълнено с много провокативни кадри на красиви жени. Фокусираме този път вниманието ви върху Мирослав Белев и неговото хоби – бодуарната фотография. Родом от Казанлък, живота го препраща в чужбина за известен период от време, но прибирайки се в България, той открива нова страст, намираща основно израз в снимки на женски тела. Кадрите му започват да набират все по-голяма популярност, а феновете на страницата му MBelev Photography продължават да се множат. Екипът на LAZARA се свърза с него и след проведения разговор спокойно можем да кажем, че всичко при него опира до краен професионализъм относно фотографията. Вижте какво той ни сподели за хобито си, процеса на заснемане, за себе си като мъж и много други неща в следващите интригуващи редове. Приятно четене!

miroslav belev

LZ: Кое наклони везната да избереш направлението бодуарна фотография?

– Първоначално започнах със стрийт фотография, докато живеех в САЩ, но когато се прибрах в България се запалих по този стил. Главна роля и заслуга изигра Николай Иванов – неговите кадри ми подбудиха интереса към този тип фотография.

LZ: Лесно ли предразполагаш модела пред обектива? Имаш ли си техники и работещи стратегии?

– Моделите, които снимам, идват вече настроени какво ще правим в крайна сметка и какъв ще бъде крайният резултат. Чувстват се добре в кожата си и искат да запечатат този момент точно под този форма. Заедно създаваме продукт в името на изкуството и любовта към фотографията.

miroslav belev

LZ: Все пак си мъж. По време на фотосесия разсейва ли те самата голота или се стремиш да бъдеш фокусиран върху това да уловиш добър кадър?

– По време на снимки мислите ми са насочени към това да предразположа модела, да го позиционирам спрямо светлината, да извадя на показ силните части на самата жена и да пресъздам усещането й в дадения момент.

LZ: Успяваш ли да овладееш мъжките си мисли по време на фотосесия?

– Разбира се! Пак казвам, при мен всичко опира до работа по време на снимки.

miroslav belev

LZ: Светлината е от съществено значение във фотографията. Но сякаш приглушената такава повече приканва към пикантни нагласи. Ти как се справяш с това?

– Опитвам се да играя с нея и начинът й, по който пада, да буди мистика и някакво усещане.

LZ: Богато въображение, талант и работа ли е формулата за успех при теб?

– Не бих казал, че съм успешен… за мен фотографията е хоби, а не работа и държа да остане така и да ми носи удоволствие.

miroslav belev

LZ: Как протича процеса при изграждане на концепцията – първо избираш модела и след това градиш концепцията или обратното?

– На първо място е комуникацията с модела, от която се подразбира какви неща харесва самата жена и на какво да наблегнем в кадрите. Концепцията се изгражда в процеса на разговорите и на момента понякога.

miroslav belev

LZ: Правиш съблазнителни снимки. А ти самия как най-лесно можеш да бъдеш съблазнен?

– Не съм попадал в ситуация аз да бъда съблазняван. Но ако трябва да посоча все пак нещо, то красотата може би е ключовата дума.

LZ: Коя част от женското тяло намираш за най-сексапилна?

– Когато снимам, гледам да извлека максималното от самата жена и да покажа самото й излъчване. Всяка притежава нещо красиво и се стремя да предам това, което виждам съответно. А иначе, чисто като мъж, нямам конкретна част – всичко е съвкупност.

miroslav belev

LZ: Еротиката изисква деликатност и финес, за да бъде поднесена по красив начин. Учил ли си се на това или го носиш в себе си?

– Колкото и да имаш собствен усет, трябва и да се научиш на някои неща. Всичко се случва на момента и трябва да извлечеш колкото се може повече от модела, мястото, светлината и т.н.

LZ: Имаш кадри с фино мъжко присъствие на тях…. да не би да е твоята ръка това?

– Да… моята е.

miroslav belev

LZ: Има ли лимит в бодуарната фотография? До къде са нейните допустими граници?

– Разбира се, че има, когато искаш нещо да бъде представено красиво и се стремиш да избягаш от пошлото и грозното. Също така, всичко най-вече зависи от самия модел, нейните идеи, предпочитания и това какво да бъде показано на аудиторията.

LZ: Ти провокираш хората с твоите кадри, ти самият как може да бъдеш провокиран?

– Единствено с поведение.

miroslav belev

LZ: Как може да се определиш извън контрол?

– Тасманийски дявол, нуждаещ се от поне три усмирителни ризи (смее се).

LZ: Нормалното за масата, за теб скучно e?

– Гледам да съм извън стереотипа.

miroslav belev

LZ: За какво най-често си заклеймяван?

– …че снимам красиви жени.

LZ: Истинска радост ти доставя…?

– Храната, красивите и стойностни хора, приятелите и хобито ми.

LZ: Обичаш жената да е…?

– Чаровна!

miroslav belev

LZ: Образът на мъжкаря какво символизира за теб?

– Поведение.

LZ: Новите проекти са свързани с…?

– Запазване на тематиката, но през нов прочит.