momiche na sedmicata

Този път за момиче на седмицата правим рязък завой от модните пътища и се насочваме към денталната медицина, за да ви докажем, че стоматолозите не винаги са толкова страховити. Под светлините на прожектора ни за „Момиче на седмицата“ е Венета Георгиева, която е студентка последна година по стоматология, като от екипа на LAZARA се надяваме след това да стане добър специалист в областта си. Венета е на 23 години, от Свиленград, но живее и учи в Пловдив. За мъжката част от читателите ни, които ще се втурнат да си запазват час при нея за „профилактичен преглед“ да добавим, че сладкото ни момиче на седмицата е отдадена изцяло на образованието си. И след като се абстрахираме от шума на разбитите сърца, след последната поднесена информация, нека се концентрираме върху стила и гардероба на Венета. Тя е нежна и женствена, а дрехите й изцяло изразяват нейния вътрешен свят и мироглед. Кои са най-любимите тоалети на Вени и каква е тайната на сияйната усмивка, ще прочетете по-долу.

Гардеробът на Венета Георгиева

momiche na sedmicata

LZ: Кое е първото „модното правило“, което си научила още като малка?
– Първото, което съм научила е, че не трябва да мислим, че за да сме стилно облечени, трябва да изпразним банковата си сметка. Достатъчно е да се научим да правим сполучливи комбинации и модни трикове.

LZ: От къде най-често пазаруваш и защо?
– Не съм фен на шопинга, дори го намирам за скучно занимание. Обикалянето по магазините с часове ме побърква. Пазарувам, когато имам нужда от нещо. Често поръчвам и от Интернет.

LZ: Кои са най-честите цветови комбинации, които използваш в работата си и ежедневието?
– В работата си съм задължена да нося бяла престилка, а любимата ми цветова комбинация е бяло и злато. Белите дрехи са символ на аристоктатизъм, целеустременост, спокойствие и чистота и смятам, че изцяло пасват на вътрешната ми нагласа към живота.

momiche na sedmicata

LZ: Какво символизира за теб самият бял цвят?
– Бялото е специален символ и цвят за мен. То носи щастие и нов късмет. Не случайно са бели и медицинските ни облекла. Бялата униформа от една страна вдъхва доверие и успокоява, а от друга предполага респект и послушание.

LZ: От къде черпиш вдъхновение за визиите си?
Нямам определена модна икона, от която да черпя вдъхновение. По-скоро идеите за това, как да изглеждам са подчинени на настроенията ми.

LZ: Кои са любимите ти модни марки?
– Valentino, Alexander McQueen, Elisabetta Franchi, Emporio Armani, Cavalli …

momiche na sedmicata

LZ: Как минава един твой ден?
– Делниците ставам рано, обикновено в 8 часа съм вече в университета. По голямата част от деня ми минава там. Работата е доста и предвид факта, че съм последен курс е малко натоварващо, но за сметка на това имам най-готините колеги, с които съчетаваме полезното с приятното и никога не скучаем. Вечер излизам, за да разпусна с приятели в някой готин клуб и да се заредя за следващия ден. Уикендите обичам да пътувам със семейството и приятелите си.

momiche na sedmicata veneta georgieva

LZ: Какво може да намерим в чантата на един стоматолог?
– Този въпрос искрено ме развесели! Имала съм десетки комични ситуации свързани със съдържанието на дамската ми чанта. Последната, която изплува в съзнанието ми, е следната. На опашка пред столичен клуб дойде моят ред, за да си платя входа, като охраната пожела да надникне, дали не нося нещо опасно в чантата си. При което съзря малка кутийка, която му се стори съмнителна и реши да я отвори. В този момент аз се сетих, че нося протезите на мой пациент в дамската си чанта. Естествено срамът беше голям. Смехът също!

momiche na sedmicata

LZ: Без какво не излизаш от вкъщи?
– Без оптимизма си и положителната нагласа към това, което ми предстои…. и телефона, разбира се!

LZ: Какво обличаш сутрин, когато си се успала или бързаш за някъде?
– Аз съм изключително спокойна личност, дори често близките ми се шегуват с това, че съм доста над нещата, така че в отговор на въпроса, сигурно бих облякла същото нещо, което и ако не закъснявах. Както се казва по-добре да не пристигнеш на време, отколкото да пристигнеш в непредставителен вид!

LZ: От летните тенденции кои са ти най-присърце?
– Все още не съм се запознала с най-новите тенденции за това лято. В модата могат да се поставят тенденции всеки сезон, но винаги съм смятала, че стилът, истинският стил, е преди всичко въпрос на усет!

momiche na sedmicata

LZ: Каква е тайната за сияйна усмивка?
Тайната е да бъдещ в хармония със себе си, да имаш позитивна нагласа към това, което животът ти поднася и да знаеш, че няма непостижими цели за този, който вярва в себе си!

LZ: Кои модни клишета те дразнят най-много?
– Не ме дразнят изобщо! Едни от най-успешните дизайнери са изгрели благодарение на смелостта си да пренебрегнат модните правила. Така че съм решила да последвам примера им и да не обръщам внимание на модните клишета…

momiche na sedmicata

LZ: Коя е модната класика, която е най-застъпена в гардероба ти?
– Както повечето момичета – малка черна рокля. Много е удобно, защото може да се облича за разнообразни събития и всеки път да изглеждам по различен начин като я комбинирам с различни бижута, аксесоари и обувки.

LZ: Как би определила стила си?
– Неопределен, но мой собствен! Стилът на човек е прост начин, по който може да каже много сложни неща.

LZ: Ако трябва да заложиш на един силен акцент във визията си, какво би избрала?
– Винаги залагам на женственост и нежност!

momiche na sedmicata

LZ: Имаш ли дреха в гардероба си, която е „открадната“ от майка ти?
– Оо да! Имаме чести спорове с майка ми по темата. Едно от нещата, което тя ненавижда, е именно някой да й рови в дрешника. За това преди да „открадна” нещо, решавам първо да поискам позволението й.

LZ: Какво, според теб, липсва в гардероба ти за топлия сезон?
– Нищо не ми липсва. Но нови обувки винаги са добра идея, независимо от сезона.

momiche na sedmicata

momiche na sedmicata

momiche na sedmicata

momiche na sedmicata

momiche na sedmicata

momiche na sedmicata

momiche na sedmicata

momiche na sedmicata

                                                                                 Фотограф: Иван Делчев