Рубрики

Момиче на седмицата: Индира Касимова

indira kasimova

indira kasimova

С настъпването на месец септември и когато лятото вече е към своя край, идва време пак да дадем старт на рубриката ни „Момиче на седмицата“. Новият сезон ще го открием с една много динамична и интересна дама, а именно Индира Касимова. Несъмнено сте я виждали в различни телевизионни и сценични проекти, в които ни показва как танците и тяхната неизменна магия са изключително завладяващи. Енергията и страстта, които Индира има в себе си, се преплитат в плавен синхрон, който не може да остане незабелязан, особено когато към него има и голяма доза красота. Какво ни разказа Индира за живот, изпълнен с танци, спорт и мода, четете в идните редове.

indira kasimova

LZ: Кога усети, че ритъмът на музиката е в кръвта ти?

– Нямам съзнателен спомен, защото от малка ритъмът, музиката и танцът са неразделно свързани. От 4-годишна дишам чрез магията на танца, а повече от 20, тя определя професията и личността ми.

LZ: В кой стил се чувстваш напълно в „свои води“?

– Никога не съм се ограничавала в един стил. Работата ми позволява да усвоявам нови стилове, но и да се развивам пълноценно както в балета, така и на клубната сцена. Да танцуваш сам, редом до големи артисти или да се изявяваш до свои, е еднакво предизвикателство и вълнение.

indira kasimova

LZ: В каква част от ежедневието ти присъстват танците?

– Ежедневието ми е много гъвкаво, а танцът е начин на живот. Чрез него можеш да се разтовариш, да се изразяваш, да съпреживяваш, да въздействаш… затова смятам, че дори, когато не танцувам физически, акумулирам енергия, която съхранявам за подходящия момент. Познатите ми се шегуват, че танцувам наум, защото когато измислям хореография за дадено мероприятие, тя се ражда първо в съзнанието ми. За мен това отдавна не е просто създаване на комплекс от движения. Обвързвам идеята с тема, място, сценография, осветление и персонализирам всичко спрямо танцьорите, които подбирам за конкретния проект. Визуализирам цялостната картина.

indira kasimova

LZ: Занимаваш се със стрелба и бокс – кога се запали по тези начинания?

– Страстта ми към бокса се зароди преди 4 години, когато преминавах през метаморфоза и танците не бяха достатъчни, за да изкарам цялата си енергия. Оказа се, че това е моят спорт, защото съчетава хъс, дисциплина, мотивация, динамика, координация и сила.

indira kasimova
– Стрелбата от своя страна допринася с прецизност и още повече адреналин. Наследих я от риалити формат, в който имах възможността да участвам и в който научих, че съм по-смела, отколкото предполагах.

LZ: Физически си много активен човек и само със спорт ли поддържаш добра форма или имаш и хранителен режим, който спазваш?

– Дълго време търсих занимание и място, където да поддържам форма. Не успях да намеря, защото не беше достатъчно просто да спортувам или само да танцувам… затова преди 3 години създадох свое. Fat-Burning Dance Studio by Indira Kassimova е единственото място, което съчетава физически упражнения и танци в едно, насърчавайки здравословния начин на живот, без крайности и ограничения. За мен е истинско предизвикателство да споделям опита си с начинаещи жени. Ваем хармонични тела и се забавляваме, чрез ритъма на танца. Що се отнася до хранителния режим: за мен той е съотношението между прием и разход на енергия.

indira kasimova

LZ: С какво обичаш да се изкушаваш в хапването?

– Както вече споменах, не обичам ограниченията, особено когато става въпрос за храна. Болезнен чревоугодник съм и умея да си угаждам. Глезя се основно със собственоръчно приготвени сладкиши, слабост са ми сирената и всевъзможните морски деликатеси.

indira kasimova

LZ: Между многото ти начинания моделството също намира място. Разкажи ни малко повече за тази страст.

– Никога не съм претендирала да се занимавам с моделство професионално. Случи се съвсем естествено, като амплоа, което върви ръка за ръка с останалите ми занимания, понякога доминира, защото работя като лице на разнородни проекти. Различно е от сцената, но не е по-малко предизвикателство и отговорност.

LZ: Лесно ли избираш сутрин аутфита си?

– През повечето време да, съобразявам го с график и повод. Залагам преди всичко на комфорт и индивидуалност.

indira kasimova

LZ: Черпиш ли идеи от някъде или се оставяш на собственото си въображение?

– Водя се предимно от настроение и въображение. Вълнувам се от модата, защото освен творчество, тя е израз на себеизразяване и се радвам, че тенденциите се въртят, така винаги можеш да припознаеш някоя като своя.

LZ: Коя от тенденциите за идния сезон ти допада най-много?

– Залагам на бохо тренда като плавен преход между отиващото си лято и настъпващата есен. Небрежните коси, ефирните принтове и денимът трудно могат да ми омръзнат. Нещо, което мога да кажа и за пастелните цветове, които ще бъдат актуални и през предстоящия сезон. Най-нетърпелива съм за милитъри вълната, която бих комбинирала както с небрежен, така и с елегантен стил.

indira kasimova

LZ: Действа ли ти шопинг терапията? Как най-лесно се разтоварваш?

– По-скоро не – организирана съм и добре знам къде да намеря онова, което търся. Обикалянето по магазини обикновено ме изтощава, вместо да ме зареди, затова спестявам време с онлайн пазаруване, но и то крие своите рискове.
Разтоварвам се с любимите си хора или в уединение с чаша вино, докато подреждам задачите за следващите дни и събирам вдъхновение за нови бойни подвизи.

LZ: Кой е любимият ти айтъм, с който разнообразяваш визията си?

– При изчистена визия се изкушавам от ефектни очила, чанта, бижу. Друг път залагам само на наситено червило, като акцент.

indira kasimova

LZ: Кое е най-удобното облекло за танци?

– … онова, което усещаш като втора кожа или което те вдъхновява да се превъплътиш в чужда.

LZ: Кой се грижи за сценичните ти костюми?

– Имам привилегията да работя с най-утвърдения моден дизайнер в тази сфера. Мира Бъчварова е талантлива, иновативна и материализира с вълшебната си пръчица, всяка моя артистична приумица. Тя разшири полезрението ми за модата и допринесе много за основната ми работа, като автор на тематични парти концепции. Когато имам вдъхновение и време, сама изработвам костюми, аксесоари и конструкции за партитата, които организирам. Удоволствието да сътвориш нещо собственоръчно и да му вдъхнеш живот на сцената е незаменимо.

indira kasimova

LZ: Лесно ли избираш подходящи и удобни обувки за танци?

– Гардеробът ми прелива от авангардни обувки, повечето от които намират приложение единствено в тематичните ми проекти. За сценичните си ангажименти с Графа, с когото работя вече 6-та година, използвам кецове на платформа. Те са незаменими, защото в програмата ни има различни стилове музика, които предполагат различни стилове танци.

indira kasimova

LZ: Танци на високи токчета – мисия невъзможна или всичко е въпрос на тренинг?

– Въпрос на опит и практика. Има безброй тънкости: как да изглеждаш по-висока, по-слаба, по-уверена, женствена и сексапилна. Всички тях преподавам в авторската си програма High Heels Dance Workout, която има за цел да възпита умението на една дама да ходи и танцува на високи токчета. Едва когато я създадох, осъзнах колко е важна правилната обувка.

LZ: Коя е песента, на която никога няма да ти омръзне да танцуваш?

– Едва ли е само една. Има песни, които изкарват в съзнанието ти места, хора, ситуации, спомени… танцът е стихия, не е възможно да ти омръзне.

indira kasimova

LZ: Как прекара лятото? Успя ли да си починеш?

– Това лято се открои с няколко мащабни проекта, в които взех участие и много положителни емоции, които ме заредиха творчески за предстоящия есенно-зимен сезон и същевременно беше първото лято, от дълги години насам, в което успях да намеря време за себе си и да се отдам на пълноценна почивка.

indira kasimova

LZ: Какво те очаква в близък план?

– Организирам няколко големи проекта, два от които съвсем скоро ще „изгреят” на клубната сцена. Междувременно се вълнувам от подготовката на третия сезон на Fat-Burning Dance Studio, който стартира в средата на месец септември. Всички любопитни и мотивирани дами, които искат да изваят фигурата си, са добре дошли!

indira kasimova

LZ: Какво ще пожелаеш на себе си и на нашите читатели?

– На себе си винаги пожелавам едно и също: здраве, благополучие и време за скъпите ми хора. Пожелавам го сърдечно и на вашите читатели!