Рубрики

Момиче на седмицата: Калина Ръсовска

kalina rasovska

kalina rasovska

Да се запознаеш с Калина Ръсовска е по-скоро като да срещнеш добър приятел, с когото последно сте се видели онзи ден на по чаша кафе в любимото заведение. Е, поне нашето запознантство с нея ни остави с такова чувство. Усмихната, развълнувана и разбира се – изключително стилна, младата модна блогърка се съгласи да прекара няколко часа с нас в едно от най-вдъхновяващите арт пространства в София – Склада.

Блогът на Калина е TheDailyUrban. И да – кликайки на него сами ще се убедите, че тя неслучайно е подбрала това име. Визиите, които публикува, са изчистени, класически, предимно ежедневни, но и особено интересни заради трендовите допълнения към тях. От поло с дънки с висока талия и боти с прозрачен ток до дълъг пуловер, съчетан с ботуши над коляното в цвят бордо – еднообразието липсва в гардероба на модната блогърка.

Кои тоалети беше подбрала за нас Калина и за какво успяхме да си поговорим с нея, четете нататък.

Калина Ръсовка – Daily (part 1)

kalina rasovska

LZ: С какви лоши и здравословни навици запълваш ежедневието си?

– Напоследък се старая да страня от лошите си навици, но ако има един такъв, който да ме преследва, това ще да е късното лягане.

LZ: Какво би било първото ти впечатление за теб самата, ако сега се запознаеш със себе си?

– Вероятно ще остана с неутрално мнение за себе си. Забелязала съм през годините, че рядко оставям добро първо впечатление. Не бих се оправдала с това, но доскоро имах проблем с общуването с нови хора, поради простата причина, че все ми се щеше да им се харесам. Сега осъзнавам, че както казват англичаните, не мога да съм „чаша чай за всеки“ и наблягам на възможно най- “мен“ държание.

kalina rasovska

LZ: Закъсняваш за парти с 15 мин – на какво ще заложиш за визия?

– Колкото и да закъснявам за парти, никога не мога да се примиря с last minute – аутфитите, отделям толкова време, колкото е нужно, за да се чувствам максимално комфортно със себе си там, където отивам.

LZ: Кой е ултималният класически тоалет на всички времена?

–  Стилен черен панталон и стилна бяла риза. Където и да отиде човек в това съчетание, няма как да изглежда не на място.

LZ: Какво те вдъхнови да започнеш да поддържаш моден блог?

– Няма кой знае колко специална история. Първоначално блогът ми беше за любителска фотография – с времето се превърна в моден. Винаги съм искала да мога да въздействам по някакъв начин на хората, а блогът ми предоставя тази възможност. Точно това ме и мотивира да продължавам да се занимавам с него.

kalina rasovska

LZ: Какво би искала да виждаш повече или по-малко в облеклата на хората из града?

– Бих искала да виждам повече смелост и по-малко задръжки. Не ми харесва това, че голяма част от хората приемат облеклото като “просто дрехи“ и не влагат никакво значение в начина си на обличане.

LZ: Блогърите промениха много модният бранш, ти какво искаш да промениш със своят блог?

– Точно това. Ще ми се да покажа на момичетата от поколението си, че е напълно Окей да излизат от наложения ни “дънки-тениска“ стереотип, да се отпуснат и развихрят с визията си.

kalina rasovska

LZ: От къде черпиш идеи и вдъхновение?

– Инстаграм е главният източник на идеи при мен. Следвам няколко страхотни стилистки, които до голяма степен ме запознават с майнър трендовете. Вдъхновението, пък, идва от ежедневието ми – когато попадна в нова обстановка, както напоследък в университета, мозъкът ми става по-активен и не ме свърта, докато не направя няколко нови неща – било то дрехи или постове.

LZ: Кои са дизайнерите, които следиш изкъсо?

– Обожавам японската култура и съответно – японските дизайнери. От тях най-изкъсо следя Junya Watanabe, Kenzo, Yohji Yamamoto, Jun Takahashi и Issey Miyake. Нещата им са страшно иновативни и различни. Същото мога да кажа и за Rick Owens, Gosha Rubchinskiy и мистериозният дизайнерски колектив зад Vetements. Харесва ми посоката, в която поема модата.

LZ: Септември ли е наистина Януари в модата или ти имаш друг любим стартов сезон?

– Цитатът “September is like January in fashion“ е доста правилен от гледна точка на навлизането на нови трендове в масовото облекло. Но модата за мен не започва и не спира, тя просто е.

kalina rasovska

LZ: Кои са най-любимите ти айтъми за сегашния сезон?

– Обичам пуловери, каквито и да са, но полото е много често срещано в гардероба ми този сезон. Бродирани широкополи шапки и космати чанти също фигурират.

LZ: Как се справяш със зимните студове в София?

– Залагам на вълна – дебели пуловери и големи шалове.

kalina rasovska

LZ: Има ли скучни тоалети и ако да, как би ги освежила?

– Много често ми се налага да ходя скучно облечена на работа и лекции, защото обичам да отспивам максимално, оставяйки си петнайсетина минути за приготвяне. За такива (чести) случаи съм се запасила със семпли дрехи с ефектни елементи – интересни яки, катарами, жабо, воали или шарки.

LZ: Градското ърбан момиче справя ли се цял ден на токчета?

– Колкото и да ги обичам… Хич! Всъщност, зависи от токчетата, човека, мерака и паветата, но в моя случай максимумът е 2/3 от деня с дебели токове, не по-високи от 10 см.

kalina rasovska

LZ: Какво можем да намерим в чантата ти, ако се разровим в нея?

– За съжаление няма нищо интересно за изравяне. Чантите ми винаги са полу-празни, съдържат само най-важното – портмоне, телефон, ключове и червило. А, и слушалки.

LZ: От къде си почиваш от градския шум?

– Много обичам да си седя вкъщи. Винаги намирам какво да правя – било то четене, шиене, задачи за университета, гейминг… Обичам да съм сама и да ми е тихо и трудно мога да се почувствам самотна.

kalina rasovska

LZ: Големи чанти или малки клъчове?

–  Зависи от случая. Както споменах, не нося много неща. За ежедневието предпочитам големи, плоски чанти. По възможност космати… Споменах ли космати чанти вече??

LZ: Здравословна храна или junk food?

– Няма да си кривя душата – обичам и двете. Майка ми прави страхотни здравословни манджички – шакшуката й е невероятна, но от друга страна много обичам пица. Какво да се прави …

kalina rasovska

LZ: Цитатът, който определя начина ти на живот… ?

– Нямам си такъв. Но може би сега като се замисля, голяма част от решенията ми дотук са базирани на израза “Прави каквото искаш, пък да става каквото ще“.

kalina rasovska

LZ: Знам, че си подготвила нови постове за блога. Намекни какво да очакваме в близкия месец да открием по страниците на The Daily Urban?

– За ноември съм подготвила едно предизвикателство за самата себе си и, разбира се, за който иска да се включи- #stylevember. Състои се от изпробване на много нови стилове, които не съм носила до сега. Интересно ми е да видя как биха реагирали хората (а и аз самата) на една доста различна Калина всяка седмица. Или два пъти в седмицата. Или повече. Предстои да видите.

kalina rasovska

Калина Ръсовка – URBAN (part 2)

kalina rasovska

Панталонът от втората визия на Калина е по нейн дизайн и изработка. Понастоящем, младата блогърка изучава моден дизайн в НБУ.

kalina rasovska

kalina rasovska

kalina rasovska

kalina rasovska

kalina rasovska

kalina rasovska

kalina rasovska

Топ 5 от гардероба на Калина

kalina rasovska

kalina rasovska

kalina rasovska

kalina rasovska

Фотография: Art Studio Allure by Peyo Peev