Рубрики

На фокус: атлетът Петър Кременски

petar kremenski

Петък – края на работната седмица и начало на един прекрасен уикенд. За да се заредите с още повече доза настроение, именно днес ще ви представим „На фокус“ една интересна личност, която подложихме на малко въпроси. Става дума за нашия шампион по лека атлетика Петър Кременски. С много тренировки, постоянство и любов към спорта, той постига добрите си резултати в своята дисциплина. Преди 2 години, обаче, от шега, той се впуска и в модните среди, като се явява на конкурси и печели в крайна сметка титлата Мистър София през 2014 г. И как иначе – стройна фигура, пленяваща усмивка, красиви очи… и много, много чар. От разговора ни с него разбрахме, че зад красивото му лице стои един много земен и приветлив човек, който веднага откликна на нашата покана за интервю. Какво си побъбрихме с Петър, ви оставяме да прочете по-надолу.

petar kremenski

LZ: Кое те насочи към леката атлетика?

  – Лично аз взех това решение. Първо тренирах акробатика, когато бях малък и може би майка ми ме отказа от този спорт. Тогава не съм се спирал да тичам, много ми харесваше и си мислех, че съм най-бърз от всичките в квартала, след което казах на баща ми, че имам интерес към леката атлетика и ме заведе в залата. И така над 15 години тренирам вече.

petar kremenski

LZ: Обикновено спортът много дава, но и много взима. Има ли нещо, което от самото начало пазиш усърдно и не го отстъпваш?

  – Спортът ме научи на адски много и съветвам всеки да обръща по-голямо внимание на себе си и да спортува. Научи ме и ме изгради много като характер и личност и не съжалявам, че го избрах. Лошото от цялата част е, че има контузии. Лично аз страдам от едни възпаления в ахилесите и ме мъчат от 6-7 години вече. Ако не бяха тези контузии, може би щях да бъда на много по-високо ниво и да съм постигнал много повече като резултати.

petar kremenski

LZ: На какво разчиташ най-вече по време на състезание?

  – На себе си! Индивидуален спорт е все пак и няма на кой да разчитам. Знам, че като съм във форма, съм сигурен в мен и се раздавам до край, а и дори да имам болежки, пак го правя.

LZ: Кое за теб ще бъде най-голямото ти постижение в спорта и в живота?

  – Имал съм 4 треньора през годините и искам да благодаря на всеки един от тях: Васил Вълков, Теменужка Бузова, Пенко Козараски, но най-големите заслуги държа на Валя Демирева, защото при нея са ми най-големите постижения. При нея станах 6-ти на Европейско първенство на 200 м, 3-кратен балкански, 5-кратен национален шампион при мъжете и съм адски благодарен на всеки един от тях. А относно живота, радвам се, че завърших бакалавърската си степен в НСА, но сега ми предстои магистратура да запиша. Радвам се, че съм изключително земен и добър човек. Може би хората, които ме познават ще го потвърдят.

petar kremenski

LZ: Спортът изгражда стабилна психика. Коя обаче е твоята най-голяма слабост?

  – Нямам слабости. Гледам да се развивам в положителна посока във всяко отношение.

LZ: Какъв хранителен режим спазваш?

 – За момента не се ограничавам, но когато имам проблеми, наблягам повече на плодовете и зеленчуците. Особено вечерно време, а и минах през 9-те кръга на ада с тези килограми и са ми като обица на ухото.

petar kremenski

LZ: Къде и кога се допряха леката атлетика и модния подиум?

  – Ами…. всичко стана на шега реално. Една приятелка ме караше да участвам на един конкурс, като й отказах категорично, защото съм много сериозен и не ми трябват подобни неща. В последствие тя замина за Америка и тогава й обещах, че ще участвам. И така на един конкурс, после на друг, който го спечелих и реших, че вече нямам нужда да участвам по тези конкурси. А сега ми е като хоби и начин за разнообразяване на ежедневието.

petar kremenski

LZ: Как протече първата ти професионална фотосесия – „На къде да гледам сега“ или по-скоро „Мисля, че с този стайлинг добре ще се получи“?

  – Беше много интересно. Вярно е, че не знаех какво се случва, но добре се получи (смее се) Важното е да има добра комуникация. Човек трябва малко да се отпусне, за да застане пред обектив, на мен лично като ми вземат интервю се притеснявам винаги.

LZ: Интересуваш ли се от модни тенденции?

   – Оо не! Нося каквото ми харесва.

petar kremenski

LZ: Какво обикновено обличаш на първа среща? А на втора?

  – Зависи от срещата като цяло, но винаги си избирам да ми е нещо удобно и да се чувствам комфортно.

LZ: Според теб как трябва да изглежда една красива жена?

  – Ами аз лично харесвам естествени жени, което ще рече да са без много грим. Просто да не се плаша сутрин ..ха-ха…Иначе харесвам жени с красиви усмивки, светли очи и добра фигура, разбира се.

petar kremenski

LZ: Кое е нещото при теб, което може да те отличи от тълпата – красота, чар, поведение, стил…?

   – Не обичам да си правя сам комплименти и не е в мой стил. Но винаги са ми казвали, че съм различен спрямо поведението ми. Доста жени ми казват, че имам много красиви очи и усмивка, може би това ме отличава.

LZ: Кой е най-лесният повод за усмивка?

   – Виц или някоя шега със сигурност, а и по-добре да съм усмихнат, отколкото начумерен.

petar kremenski

LZ: Как обичаш да си почиваш?

  – Домошар съм като цяло и обичам да си почивам вкъщи, но също обичам да се разхождам и да излизам с приятели.

LZ: Какво те очаква в близък план?

    – Никой не е господар на днешния ден, камо ли на утрешния. Надявам се всичко да е наред.

petar kremenski

LZ: Ще пожелаеш ли нещо на читателите на LAZARA.bg?

  – Да бъдат живи и здрави и да не спират да преследват мечтите си.

снимки: KrisoK Photography