На фокус: Виктория Симеонова

виктория симеонова

Фокусираме нашия и вашия интерес върху Виктория Симеонова – усмихната, лъчезарна и изпълнена с любов жена, която няма как да не ви грабне първо с впечатляващата си визия, после с позитивния си характер и накрая, напълно да ви плени с разбирането си за щастието и начина си на живот. Външният й вид привлича погледа, а отношението й към хората и света привлича сърцето. Поне на нас ни въздейства така, а сигурни сме, че и вие ще усетите това.

Виктория Симеонова е българка, която е намерила щастието си във Флорида. Тя прие да разкрие пред читателите на LAZARA личния си свят, който макар и далеч от родината, е свързан с инициативи и каузи, свързани с България. Животът й е пъстър и контрастен като косата й, а самата тя споделя, че в душата й са се насъбрали толкова много неизказани неща, че могат да стигнат за цяла книга. Книга, която дори е започнала да пише и се надяваме да намери време да завърши, защото част от нея успяваме да „разчетем“ от думите й и по всичко обещава да бъде интересна и с happy end.

На фокус: Виктория Симеонова

виктория симеонова

LZ:  Кога те завладя магията на цирковото изкуство и как това промени живота ти?

 – Любовта към цирковото изкуство тече по вените ми. Аз съм 4-то поколение на циркови артисти. Моят прадядо Ангел Димитров е един от основателите на цирка в България. Почти всичките ми лели, чичовци и братовчеди са били, а някои все още са циркови артисти. Аз започнах доста късно, бях завършила средното си образование, когато за пръв път стъпих на манежа. И се влюбих! Това е магия-да! И досега ,когато доближа шапито, стомахът ми се свива на топка. Животът ми, смея да твърдя, е като филм. Циркът ми даде свободата да пътувам, да работя това, което обичам, честта да срещна и говоря с хора, които съм виждала само по-филмите. Когато си на манежа и отсреща ти се усмихва и те аплодира Робин Уилямс или пък Синди Крауфорд, това те прави щастлив! В цирка срещнах и мъжа, който и до днес е до мен и който никога не пусна ръката ми.

виктория симеонова

LZ : Трудно ли ти беше да напуснеш България?

 – Не, не ми беше трудно, защото бях със съпруга и дъщеря си. Другите две деца се родиха тук. Брат ми също беше тук. Освен това дойдох и сбъднах детската си мечта да работя в най-голямото шоу в света. Разбира се, липсваха ми родителите ни, семейството и приятелите, които оставих в България и които обичам от сърце.

 LZ : Ако имаше магическа пръчица, какво би искала да промениш в света?

 – Бих премахнала от раз от сърцата на хората всичката злоба и завист. И бих заличила парите и болестите. Мисля,че когато тези неща ги няма, тогава няма да има войни, няма да има убийства и всички ще живеем спокойно.

виктория симеонова

LZ: Кое ти направи най-голямо впечатление в чужбина? Спомняш ли си първото нещо, от което бе възхитена на чужда земя ?

 – Аз пристигнах директно във Флорида. И се влюбих в природата и океана. Направиха ми огромно впечатление хората и страхотната чистота.

LZ:  В какво вярваш?

 – В Бог!

виктория симеонова

 

LZ:   Визията ти е толкова интригуваща. Кога започна да експериментираш с нея?

 – Започнах, след едно много тежко изпитание. Избрах да не говоря за лошотията в живота ми, защото съм я заровила дълбоко. Ножът е бил често в гърба ми. Обаче аз реших, вместо да стоя на земята, да стана. И да отрежа дългата си коса! И това беше моят вълшебен миг.

Обожавам косата си, научих се да си я правя сама, защото изисква постоянна поддръжка. Обичам модата много. Обичам стилът. Чувствам се прекрасно в кожата си. Особено, когато пазарувам. И обичам да си намирам вълшебства в антикварни или донейшън магазини. В Америка има страхотни разпродажби. И това е моята терапия.
виктория симеонова
LZ: Имаш лична позиция и си активно ангажирана към различни каузи тук, в България. Разкажи защо го правиш и какви са успехите, с които се гордееш в тази насока?
– Дори и да живея толкова далече, аз обичам родината си и ми е мъчно. Често следя новините и чета пресата. Личния ни успех, на двамата с мъжът ми, е че организирахме и събрахме малко парички и зарадвахме няколко семейства в България, пострадали при големите наводнения миналата година. Огромна благодарност и на всичките мои приятели, които ни помогнаха тогава. На тези,които откликнаха и дариха пари и на тези, които лично ги предадоха там. Честно казано, така уча и дъщеря си. Двете обичаме всеки сезон да отделяме дрехи и обувки, които не носим и да ги даваме. Много мои приятели в Америка правят така. Всеки сезон.
LZ: Статусите ти са много вдъхновяващи и предразполагащи към размисъл. Как ти хрумват?
– Това, което пиша във фейсбук, сякаш стои някъде в мен и искам да го изкрещя на света. Статусите ми са почти винаги предизвикани от неща, които ме грабват. Или от неправди! Аз силно вярвам в доброто и някак си селектирам посредствеността и простотията. Към втората съм алергична!
виктория симеонова
LZ: Кои са твоите стил икони?

 –  Не следвам ничий стил, но обичам да наблюдавам стилни жени. Обожавам моделите на Dolce and Gabbana, Vivienne Westwood и Juicy Couture. За мен е важно една жена да се поддържа. Да ходи с красив маникюр, било той и само с гланц, чиста кожа и приятно ухание. И повярвайте ми, намира се време, стига да искаш.

LZ: Имаш ли си „guilty pleasure“?
 – Моето quilty pleasure е шопинга. Даже понякога се гордея със себе си, ако харесам нещо, но нямам нужда от него и не си го купувам. В повечето случаи обаче, жаждата ми за пазаруване надделява.
виктория симеонова
LZ: Какво обичаш да си купуваш най-много?
– Слънчеви очила и чанти. И всеки път си казвам-стига! И всеки път, харесат ли ми, купувам. Все пак имам и две дъщери. Все някоя ще ми помага да ги нося:)
LZ:  Какъв е твоят стил на обличане?
– Хм..в гардероба си имам най-различни дрехи. От класически и изчистени рокли и ризи до рокли на цветя, лимони и пеперуди или пък тишърти на „Металика“ и разкъсани дънки. И много обувки. Обожавам елегантни токове и красиви сандали. Виж, маратонки не нося. И въпреки, че живея във Флорида, имам и много ботуши. И си ги нося:) Само маратонки нямам 🙂 Всичко друго имам и то по-много. Любими са ми един модел на Вивиен Уестууд, които миришат на боровинки. Стилът ми бих нарекла „Виктория-стил“  🙂  Сутрин ставам и слагам това, което ме кара да се чувствам удобно.
виктория симеонова
LZ:  „Виктория-стил“ изглежда допада и на твоите любимци „Долче и Габана“, които коментират и харесват публикациите ти…
– За мен беше чест. Те са харесали снимките ми с техни дрехи, така че това е техния стил.
LZ:  Каква е твоята рецепта за щастие?
– Вярата, че Бог е винаги до мен. Смехът на децата ми. Любовта. Аз съм зодия Риби и съм болен романтик. Любовта ми дава криле.
виктория симеонова
LZ:  А каква е философията ти за живота?
 – Една сентенция на Ошо : „Изгрей като слънцето и тогава другите ще дойдат само да се стоплят. А тези, които не искат, си е тяхна работа. Слънцето грее, без да се съобразява с това  кой какво иска. То грее, защото за това е родено!“

LZ: Как преминава ежедневието ти?

 –  Интересен въпрос 🙂 От около 9 години вече не работя в цирка, живея в един спокоен, курортен град във Флорида, работя и си гледам децата. В интерес на истината, аз никога не съм спирала да работя и никога не съм била от онези майки, които стоят по градинките и обсъждат децата си. Не ги осъждам, всеки сам избира как да живее, аз просто избрах друго. Тук, където живея, няма майчинство.

Денят ми започва обикновено в 06:00 часа сутринта. Приготвям децата за училище, започвам работа в 08:00 – тогава пия и кафето си. Към 15:00 часа приключвам работа, взимам едното дете от училище, а в 16:00 часа –  другото. Прибирам ги вкъщи или по тренировки (зависи от дена в седмицата). Често и семейството на брат ми ми помагат. Който е свободен 🙂
Обожавам да чистя. Това ме успокоява. После вечеряме вкъщи или навън. И така. Моето лично време е чак около 21:00 часа, когато всички са по-леглата. Тогава чета, ровя се в нета или си правя маникюра (защото смятам, че всяка една уважаваща себе си жена трябва винаги да се опитва да изглежда добре).
виктория симеонова
LZ: Как успяваш да се справяш с ежедневните задължения и отглеждането на децата? Издай тайната за успешно менажиране на времето и ангажиментите с три деца в къщи?

 – Каква е тайната ли? Не мисля, че има такава. Неволята учи. Благодаря от сърце и на моите и на родителите на мъжът ми, които откакто се роди синът ни дойдоха, за да ни помагат. Допреди две години, преди да се роди той, се оправяхме сами. Плащахме на жена, плащахме на градини или ги взимахме с нас, в работата.

Най-голямата ставаше в 04:00 сутринта с нас, за да отидем и да тренираме, спеше по гримьорните или по седалките на залите ,в които работехме. И си лягаше обикновено в 23:00 часа, когато последното шоу свършваше.
Много често имам чувството,че хората, които съдят що за майка съм, само следейки профила ми във Фейсбук, си мислят, че аз съм цял ден по плажовете. Е, ще ги разочаровам – не съм.
виктория симеонова
 LZ:  Какво мислят децата ти за цирка?
– Момичетата обожават цирка. Най-голямата, Роксана, беше на три, когато живееше и пътуваше с нас. Сега обаче виждам, че се ориентира по-скоро към театъра. Обича да е на сцена. Никол, по-малката, е абсолютно влюбена в гимнастиката и иска да работи в цирка като порасне. Даже ме помоли да й направя костюм. Малкия е само на 2. Ще го видим, като порасне:)
LZ: Как си се представяш на 70?
 – На един стол на брега на морето. Заобиколена с много внуци.
 LZ:  Има ли нещо, което държиш хората да знаят за теб?
 – Честно да ти кажа, хората са свободни да мислят каквото си поискат. Тези, на които съм позволила да ме опознаят, те знаят що за човек съм. И мисля, че няма нужда да се доказвам пред никого.
LZ: Какво ще пожелаеш на читателите на LAZARA ?
 – Пожелавам им здраве. Пожелавам им да са заобиколени с добрина и любов. И им желая мир. Вътрешен мир!
виктория симеонова
виктория симеонова
виктория симеонова
виктория симеонова
виктория симеонова
виктория симеонова
виктория симеонова

виктория симеонова

 

виктория симеонова

 

виктория симеонова

 

виктория симеонова

 

виктория симеонова

 

виктория симеонова