Булчински букети – аксесоарът към роклята

bulchinski buketi

bulchinski buketi

Всяка модерна булка трябва да знае, че бялото вече не е задължителен цвят – както за роклята и всички аксесоари към нея, така и за уханните булчинския букети. Заедно с традиционното бяло, вече се използват като основни или допълнителни цветове като елегантно розово, нежно зелено или бледо лилаво. Със своя избор, бъдещата булка трябва да изрази личния си вкус и чувство. Но какъвто и букет да изберете, той трябва да бъде съобразен със стила на сватбената рокля и на цялата сватба. Украсите за ресторанта, църквата и автомобила, трябва да са направени от същите цветя или от друг вид, но в същите нюанси, за да си подхождат добре.

Булчински букети : какъв трябва да бъде и с какво да се съобрази бъдещата булка

bulchinski buketi v bqlo

За предпочитане е да изберете булчински букет според вашата фигура. На по-дребни и фини жени не отиват много обемни или високи букети. За тях по-подходящ избор е кръглия букет. Той се смята за старомоден и стандартен, но всъщност може да бъде много различен и красив, изпълнен с безброй варианти. Ако сте по-висока или едра, един пищен или издължен букет, може да отклони вниманието от фигурата ви и да го привлече към себе си.

Букета трябва да бъде съобразен и с тоалета. Ако роклята, която сте избрали, е семпла и изчистена с асиметрични линии, е добре букета да бъде издължен, с падаща зеленина и да съдържа до три вида цветя в една гама. Ако роклята ви е пищна, с много дантела, тюл или сатен и с широко разклонени в дължина поли, то и букета трябва да бъде по-пищен и богат.

bulchinski buketi idei

Избора на цветята трябва да бъде  съобразен и със сезона, през който се състои сватбата. Ако желаете пролетни цветя трябва да знаете,че те не присъстват на пазара през цялата година. В магазините за цветя ще ви консултират за предлаганите през сезона цветя и ще ви помогнат да изберете най-подходящите. Затова, ако желаете нещо по-специално, което го няма през сезона, трябва да се поръча внос поне месец по-рано. Ако искате момини сълзи, синчец или маргаритки, ще трябва да се омъжите през месец май. Орхидеите липсват у нас през месеците юли и август. Тогава пък има най-голямо разнообразие от лилиуми. За украсата на вашата сватба може да избирате още между кали, гладиоли, гербери, еустма, алстромерия, антуриум, амарилис, раункукус, орнитогалум, хризантеми и най-различни видове рози.

Не се притеснявайте да бъдете различни и не се ограничавайте от традициите. Букета ви може да бъде и само от едно впечатляващо цвете, може да бъде връзка фрезии, лалета или рози, просто завързани със сатенена панделка. Също така добре стои и артистична топка от нежни цветя, елегантно висяща от китката, дамска чантичка или ветрило, с умело аранжирани цветя и зеленина. Да сложите естествени цветя или букет като гривна на китката  си е също една чудесна идея.

Булчински букети с кръгла, каскадна или свободна форма

Булчинският букет трябва да придава завършеност и стил на целия облик на булката. Класически или весел, ексцентричен или семпъл – не бива да има ограничения за фантазията.

Ексцентричен булчински букет с нежни паунови пера сред цветята

bulchinski buketi interesna ideq s  pera

Каскаден булчински букет с рози и орхидеи

bulchinski buketi interesni idei

Ексцентричен булчински букет с кристални и свежи цветя

bulchinski buketi s cvetq i kristali

Кръгъл булчински букет

bulchinski buketi s lilavi i beli cvetq

Нежен булчински букет със свободна форма

bulchinski buketi s beli i rozovi cvetq

bulchinski buketi s lilavi cvetq

bulchinski buketi s rozovi i beli cvetq

bulchinski buketi s rozi cvetq

bulchinski buket proletni cvetq

bulchinski buket proletni cvetq krag

bulchinski buket s lulqk

bulchinski buket s rozi

bulchenski buket ideq v lilav cvqt

bulchenski buket s rozi i beli minzuhari

bulchenski buket s beli i lilavi cvetq

bulchenski buket cveten

bulchenski buket s rozi i kalii