Сватби

Как сами да си направим сватбен грим?

cheren opushen grim svatba

Гримът си е грим! Дали сватбен или вечерен има определени тънкости, които трябва се спазват, независимо дали е един от най-щастливите ви дни или обикновено празненство. И щом можем да си нанасяме ежедневно сенки, спирала и червило, защо да не се опитаме и сами да си направим сватбен грим? Приготвили сме ви 20 стъпки, които да следвате, ако сте решили самостоятелно да се захванете с тази задача.

Ето как сами да си направим сватбен грим:

idei za svatben grim chervilo

1. Естественият тен е важен

Преди да се захванете с гримирането в сватбения ден е хубаво да имате свеж загар. С един-два тона по-тъмната кожа, ще ви придаде здрав и естествен вид.

grim kosa ustni svatba idei

2. Бъдете в синхрон с времето

Това е най-важно за булките, които са решили да се омъжват през лятото. Използвайте продукти, които са против омазняването на кожата.

grim svatba idei bulka

3. Камерата играе важна роля

За да изглеждате добре на сватбените си снимки е добре да си сложите малко повече грим отколкото мислите, че имате нужда. Това което ще се случи е, че фотоапарата ще снижи тона на лицето ви и ще изглеждате по-бледи. Така, че не се страхувайте са нанесете още един два слоя грим отгоре.

grim za svatba

4. База за грим (праймер)

Трябва да бъдете сигурни, че изглеждате свежи и с хидратирана кожа преди да си нанесете грима. След като сте си нанесли крем за лице и преди да си нанесете фон-дьо-тена има още една важна стъпка – основа за грим! Тя ще помогне гримът ви да издържи по-дълго време – все пак ви очаква дълъг ден.

grim za svatba idei

5. Винаги нанасяйте вашият фон-до-тен с четка или гъба.

 Фон-дьо-тенът изглежда по-добре нанесен с четка или гъба – избягвайте да нанасяте с пръсти. Колкото по малко си докосвате лицето, толкова по-добре. Така може да оставите отпечатъци и грима ви няма да изглежда толкова лъскав и перфектен колкото искате. Вижте как да нанасяте правилно фон-дьо-тен тук.

idei za svatben grim

6. Коригирайте

Коректорът е добре да се нанася след хидратиращия крем, основата и фон-дьо-тена, в обратен случай има опасност гримът ви да придобие наслоен вид. Най-добре коректорът ви да не е много сух и да е в по-прасковен тон.

idei za svatben grim lilavo

7. Използвайте различни коректори

В зависимост какво искате да прикриете, коректорите ви трябва да са подходящи. За зачервявания, пъпки или капиляри, трябва да използвате по-плътен коректор. За областта около очите, коректорът ви не трябва да е базиран на сините и розовите тонове.

idei za svatben grim nejno

8. Основата отново идва на помощ

Използвайте основа, но този път върху клепачите, за да задържите сенките по-дълго време. Също така тя ще ви предпази от цапане, което е много важно при носене на бяла рокля.

idei za svatben grim opishen

9. Кремообразен руж

За по-естествен вид, заложете на кремообразния руж.

idei za svatben grim opushen grim

10. Как да нанесем?

Ако се чудите къде точно се поставя върху скулите ружа, просто се усмихнете. Там където ви изпъкват скулите и трябва да бъде нанесено избраният от вас нюанс.

idei za svatben grim senki

11. Молив за вежди

Това, което повечето жени забравят е да се снабдят с молив за вежди. Така ще оформите добре линията и ще рамкирате до перфектност окото.

idei za svatben grim senki ustni

12. Очна линия

Заменете моливът за очи с течна или гел очна линия. Така гримът на окото ви ще стои по-дълго време и няма да се размазва и създава петна и грижи през деня. Моливът има вероятността да се изтрие или затрие от мазнината, но нанесете ли си очна линия тя ще се задържи цял ден.

moderen svatben grim

13. Техники за сенки

Нанесете по-тъмните сенки към края на клепача, а по-светлите в средата. Така очите ви ще изглеждат оптически по-големи и блестящи. Ако се изцапате използвайте клечка за уши и малко от тоалетното мляко за изчистване на грим, при мокрите кърпички има опасност да си изтриете и фон дьо тена и грима ви да стане на петна.

ochna liniq svatba

14. Широко отворени очи

Използвайте брокатени сенки в ъгълчетата на очите си, за да изглеждат по-отворени и живи. Използвайте малка четчица, за да нанесете във вътрешните ъгълчета на окото ви малко брокат.

perfekten-svatben-grim

15. Извийте си миглите

Най-добрият начин да го сторите е да извиете в корена на миглите, в средата и във върха. Не е нужно да се престаравате, просто задръжте за секунда-две и сте готови.

prelivashti senki svatben grim

16. Изкуствени мигли

Използвайте изкуствени мигли, за да накарате очите ви да изглеждат по-големи и отворени на снимките. Преди да си ги сложете слой спирала. След като сложете миглите, изчакайте да изсъхне лепилото и нанесете още един слой спирала.

retro grim svatba

17. Водоустойчив грим

Най-сигурният начин да ви издържи сватбения грим през целия ден е да заложите на водоустойчиви продукти. Така гримът ви няма да се разтече и в най-емоционалните моменти от сватбения ден.

senki idei za svatben grim

18. Подгответе устните

Преди да нанесете гланц или червило, сложете си балсам за устни. След което запълнете с молив за устни, което ще задържи червилото ви за по-дълго време.

svatba grim pricheska

19. Носете със себе си освежители

За да освежите грима си по време на празненството, вземете в чантата си поне червилото си. Това е най-лесно изхабяващата се част от грима, ако използвате висококачествени продукти за очи и лице – всичко ще бъде наред. Също така, ако имате твърде мазна кожа, носете със себе си кърпички за попиване или пудра.

svatben grim

20. Играйте сигурно

Ако смятате да правите драстични промени преди сватбата – сменяне на цвета на косата, веждите, обмислете го много внимателно. Да промените вида си толкова крайно преди сватбата, може да се окаже голяма грешка. Вместо това, постарайте си да изглеждате като себе си – просто подобрена версия.