Сватби

Прическа за сватба направи си сама

pricheska za svatba napravi si sama

pricheska za svatba napravi si sama

Има булки, които предпочитат сами да се погрижат за вида на своята коса, затова ви представяме една идея за прическа за сватба направи си сама. Ако имате специални умения относно заниманието, времето е ваше. Вдъхновете се от снимките по-долу и опитайте сама да оформите косата си. Не е трудна за направа тази прическа и никой не би се замислил, че е изцяло ваше дело. Разбира се, съобразете се със стила на роклята, която сте си избрали. Има модели, които не биха си подхождали с този вариант на оформяне.

Прическа за сватба направи си сама

pricheska za svatba napravi si sama

Ако сте избрали темата на сватбата ви да бъде в бохемски стил, то този урок за прическа за сватба направи си сама е перфектният избор. Съчетание е от плитки и нежно спуснати къдрици от елегантно оформен кок. Прибавете подходящ аксесоар за завършек и мъките относно оформлението на косата ви за сватбата приключват. Ще имате нужда от няколко ролки или маша (в случай, че косата ви не е натурално къдрава), щипки за коса и черни обикновени фиби за фиксиране.

Прическа за сватба направи си сама – как става?

pricheska za svatba napravi si sama

В следващите редове ще ви обясним подробно как точно да се сдобиете с тази прическа за сватба. Номерираните снимки също ще са ви от помощ. Ето ги и стъпките.

1. Измийте добре косата си и я подсушете с кърпа и сешоар.

2. Започнете с накъдрянето на косата си с горещи ролки или с маша. Разделете косата си на 4 части (както е показано на снимката) и я защипете с щипки.

3. Сега махнете щипката за коса от горната част, която сте захванали. Срешете я и я подгънете назад, така че да се получи обем и височина на прическата. Фиксирайте кичура коса отзад на главата с помощта на обикновени черни метални фиби.

pricheska za svatba napravi si sama

4. Прихващайте кичур по кичур коса от долната част и омотавайте около вече захванатата коса. Целта е да се получи полу-рошав ефект, да прилича на кок. Използвайте от черните метални фиби за фиксирането й.

5. Оставете малко от косата в близост до челото свободна.

6. С останалата косата, която разделихте в началото с щипки, направете по една плитка от всяка страна на лицето си.

7. Оформете предната част на косата като бретон наляво или надясно.

pricheska za svatba napravi si sama

8. Прикрепете всяка от плитките назад в посока на кока.

9. Изберете подходящ аксесоар за коса и го добавете в прическата.

pricheska za svatba napravi si sama

Готови сте да създавате сватбени спомени.