Сватби

Сватбена торта

сватбена торта

Изборът на сватбена торта изисква определено обмисляне – за вкуса на пълнежа, броя на порциите и цвета на глазурата. Дизайнът също не е за подценяване, защото външният вид е първото, с което ще впечатли вкусният сватбен десерт. С него ще се закрие цялото тържество и ще остане сладък привкус за спомен от него. И когато започнете да обмисляте перфектната торта за сватбата, отделете достатъчно време, за да направите най-правилният избор. Консултирайте се със сладкарите, които ще я изработят и се вслушайте в съветите им.

Сватбена тортасватбена торта

Според сезона, в който се организира събитието, сватбената торта може да бъде с различен състав. Тържеството на любовта и встъпването в законен брак трябва да завърши с вкусен десерт, който да изглежда добре до края на празненството, без да се развалят украсата или вкусовите му качества. Ето защо през лятото не се предпочитат сметанови, шоколадови и сладоледени торти за сватба. Предпочита се например глазура, направена от фондан, защото е по-издържлива.

Торта за сватба

сватбена торта

Сладкият завършек на вечерта не трябва да се подценява. Разнообразието при избора на сватбени торти е огромно. Дегустирайте няколко вида различни пълнежи, преди да решите окончателно на кой вкус да се спрете. Изберете по-универсален, който би се харесал на всеки от гостите. Избягвайте перлите в украсата, колкото и да ви уверяват, че са ядливи и че не чупят зъби. Поръчайте своята сватбена торта с поне десет парчета повече от броя на гостите – по този начин няма опасност да не стигне за всички. И не забравяйте, каквато и торта за сватбата да изберете освен красива на външен вид, тя трябва и да е вкусна. Все пак това е завършека в менюто на празничния ден.

сватбена торта

Желателно е дизайнът на тортата да бъде съобразена с темата и цветовете на сватбата. Най-общо казано, всички сватбени торти се делят на няколко вида, в зависимост от начина, по който са подредени блатовете. Пълнежите за сватбената торта могат да бъдат най-различни – от леки плодови до тежки шоколадови.

сватбена торта

сватбена торта

сватбена торта

сватбена-торта

сватбена-торта

сватбена-торта

сватбена-торта

сватбена-торта

сватбена-торта

сватбена-торта

сватбена-торта

сватбена-торта

сватбена-торта

сватбена-торта