Сватби

Сватбени прически – вдъхновяващи идеи за големия ден

pricheski svatbeni pribrana kosa s kadrici

pricheski svatbeni pribrana kosa s kadrici

За всеки стил булчинска рокля има различен вид сватбени прически. Косите могат да са събрани под формата на кок,  разпуснати или  полу-прибрани. Изборът на прическа трябва да е съобразен в зависимост от индивидуалните особености на булката – черти на лицето, фигура, дължина и структура на косата.

Всяка бъдеща булка иска да изглежда зашеметяващо на своя сватбен ден и така трябва да бъде. Тя внимателно избира всичко, свързано с тоалета и цялостната й визия, защото знае, че ще бъде в центъра на вниманието през този специален празник. Специално внимание трябва да получат сватбената рокля, обувките, бижутата, грима, прическата, изобщо всичко до най-дребния детайл.

Съобразете прическата и с модела на роклята.Например, ако сте избрали сватбена рокля на принцеса, можете да оставите косата си свободно да се рее и да направите кукленски букли. Ако долната част на роклята е на волани, можете да направите вашата прическа на вълни.

Сватбени прически – вдъхновяващи идеи за големия ден

pricheski svatbeni na edna strana s kadrici biju

След като изберете сватбената рокля, идва трудния момент, да вземете решение за сватбената прическа, бижута и аксесоари, включително воали и булчински букет. Изборът на подходяща прическа зависи от няколко важни неща – формата на лицето, спецификата на косата, модните тенденции и предпочитания стил.  За да изглеждаме перфектно, прическата трябва да подхожда на роклята и да е съобразена със стила, формата на деколтето, детайлите на дизайна и др.

 Изберете вълниста прическа с обем в горната част и дълъг бретон настрани, в която част от косата е прихваната с цвете, под формата на бижу. Така лицето остава открито, както и шифонената платка на роклята, а прическата идеално се съчетава с дизайна.

Перфектните сватбени прически според модела на роклята

pricheski svatbeni kadrici i biju

Ако роклята е в гръцки стил и включва на използването на меки фини драпирани тъкани,  тогава можете да използвате образа на каскада на косата или на класическата гръцки прическа.

pricheski svatbeni pribrana kosa kato plitka

Когато роклята е плътно прилепнала, може да направите елегантен кок на тила, като избягвате стърчащи, навити кичури. Ако има ефектна дантела на гърба, повдигнете косата нагоре, за да се открие този акцент.

pricheski svatben kudrici biju

В случаите когато в горната част на роклята има платка от шифон, органза или друга прозрачна материя е добре косата да не закрива платката, за да не отнема от ефекта на дизайна. Подходящ избор в случая са прическите с полувдигната коса.

pricheski svatbeni pribrana kosa kudrici

Ако роклята е в ретро стил, то и косата може да бъде в тази насока. Бихте могли да изберете между една каскада – плътно прибрана от страни, останалата част да е падаща свободно на големи букли или прическа в стил „Милейди”.

Ако роклята е с дълбоко деколте на гърба може да изберете прическа с преплетени кичури

pricheski svatbeni pribrana otpred s kadrici otzad

Високо повдигната прическа с бижу в косите

pricheski svatbeni pribrana otzad kosa s biju

Сватбена прическа с дълги тежки къдрици

pricheski svatbeni pusnata kosa s kadrici

Прическа с вдигната коса – открива лицето и позволява да се подчертае дизайна на роклята

pricheski svatbeni vdignata kadrici biju

Прическата е изчистена в предната си част и голия гръб на роклята идеално се съчетава с това

pricheski svatbeni vdignata kosa

svatbeni pricheski kudrici biju s perli

svatbeni pricheski polupribrana kosa kudrici

svatbeni pricheski pribrana kosa aksesoar

svatbeni pricheski pribrana kosa kudrici

svatbeni pricheski pusnata kosa kudrici

svatbeni pricheski vdignata kosa s plitka

svatbeni pricheski vdignata kosa

svatbeni pricheski vuzrana kosa s kudrici i biju

svatbeni pricheski s aksesoar za kosa

Inline
Inline