Сватби

Сватби – тенденции 2016

сватби - тенденции 2016

Сватби – тенденции 2016най-вълнуващите нови идеи за декор, цветя, торти и т.н.

Предстоящата година ще бъде страхотна за всички, които подготвят сватба. За щастие младоженците вече се насочват с друг подход към събитието – като към забавно мероприятие, на което всички присъстващи трябва да си прекарат възможно най-добре. Романтичното и весело тържество, което показва личността на младоженците трябва да съдържа няколко ключови елемента, според експертите. Вижте кои са те.

Сватби – тенденции 2016

сватби - тенденции 2016

Всички места са озарени

Металните цветове са изненадващо разнообразни и в зависимост от мястото, може да се вмъкнат по всякакви начини в празненството. Те могат да бъдат елегантни, своеобразни, ефирни или дори много естествени. Според дизайнерите, независимо от мястото или темата на сватбата, розовото злато ще се появи във всичко – от пръстените на младоженците до покривките върху масите.

Нови сватбени дестинации

Младоженците все повече опитват да свържат сватбената церемония с определено място, с което асоциират специални за тях моменти. Независимо къде се състои същинската церемония, усещането за съвместните спомени на двамата влюбени и подходящо аранжираната обстановка могат да превърнат всяко място в ритуална зала.

Ключът към създаване на романтично настроение е атмосферата

Всяка двойка иска да създаде възможно най-романтичната и интимна обстановка на сватбата си. Осветлението е най-лесният и добър начин за това да се постигне желаният ефект и от двете условия. Професионалистите подготвят специални висящи лампи със слаби крушки, полилеи (както класически, така и модерни ) и свещници, които да хвърлят меко сияние.

сватби - тенденции 2016

Разположение на местата за сядане

Дългите правоъгълни маси или смес от няколко по-малки, заобиколени от по-малък квадрат и кръгли маси, създават повече интимност. Зоните с кресла и столове предоставят пълни с удобни за сядане възможности, като остават важна част от коктейла и в часовете след партито.

сватби - тенденции 2016

Цветята

Правилно направената смесица от стил и простота ще бъде крайъгълният камък за постигане на страхотна сватбена цветна аранжировка през 2016.

Току-що откъснати уханни украси

Свежите сезонни цветя, особено ако са откъснати от близкия район, ще бъдат на почит на всяко сватбено тържество през годината. Букетите в свободна форма често включват микс от големи и малки цветчета в повече от един цвят.

Експлозия от тонове в един цвят

Концентрирана група от един цвят придава графично въздействие да централните фигури върху масата. Три или пет различни цветя в еднакъв тон, подредени като омбре според вариацията на наситеност изглеждат чудесно.

Аранжировки за гледане върху масите, не за ядене

Много младоженци залагат на интересен начин за аранжировка върху масите, като предпочитат да се поставят закачливи, но хранителни продукти като декорация – кафени зърна, ароматни билки и други, които да се превърнат във фокусна точка на декорацията. През 2016-та тази идея ще се засили.

сватби - тенденции 2016

Цветята не са необходимост

Засадени дървета, сукуленти, папрати, клончета лавандула и декоративни листа (като магнолия, бегония) могат да се превърнат в център на декора. Цветчета от плодни дървета също могат да заемат мястото на централни фигури. Дори голи клонки с хартиени цветя или блестящи бижута могат да бъдат ефектна и евтина украса.

сватби - тенденции 2016

Тост за креативния час за коктейли

Предложете на гостите различни коктейли, които допадат на мъжкия и на женския вкус. Розето и розовото шампанско са сред най-предпочитаните напитки на сватбените тържества, така че определено е добре да присъстват в чашите. През летните месеци може да направите ледени коктейли, които са освежаващи, разхлаждащи и впечатляващи.

сватби - тенденции 2016

По нещо за всеки

Тенденции 2016 отново залагат на индивидуалните менюта според хранителните и вкусовите предпочитания на гостите. Диетична, безглутенова, веган или без млечни продукти – добре е да присъства по малко от всеки вид храна на масите. Освен това, сервирането на определен вид кухня според етноса на младоженците или региона, в който са отраснали, може да бъде чудесен начин за персонализиране на менюто за сватбата.

Перфектни комбинации

Често срещано е комбинирането на вино и подходяща за вкуса му храна, така че може да се съчетаят по подобен начин и коктейлите с апетитни хапки.

сватби - тенденции 2016

Сватбената торта – твърде красива за ядене

Тортите с маслен крем ще бъдат на почит през 2016-та. Освен това отсъствието на глазура върху “голите” сладкиши, украсени със свежи плодове и цветя са просто обожавани от младоженците.

Ръчно изрисуваните декорации върху тортите са универсална тенденция, водеща към  бохемско настроение или нещо по-луксозно и елегантно. По отношение на вкусовия пълнеж, необичайните предпочитания са за солен карамел, докато от по-традиционните топ позициите ще държат бял шоколадов мус,  шампанско, лимон, лавандулово-ванилов, пикантно – ябълков и вкус на зелен чай.

сватби - тенденции 2016

Видео и фото тренд, върху който да се фокусира вниманието

Кадрите, които разказват история ще са предпочитани сред младоженците през 2016-та. Освен това, селфитата са толкова модерни, че е немислимо да не се направят и постнат в социалните мрежи поне няколко от тях. Споделянето е станало толкова популярно, че много младоженци предпочитат заснемане на кратък видеоклип, който лесно да качат в интернет и това навлиза тенденциозно.

Inline
Inline