Диети и Спорт

4 начина да спрем да ядем, когато ни е скучно

qdene-ot-skuka

Има моменти, в които ядем не защото наистина сме гладни, а защото ни е скучно и се чудим с какво да си запълним времето и решаваме, че най-п0дходящия начин е любима храна. За жалост това се превръща във вреден навик, което никак не е здравословен. Ако сте от хората, които често притичват до хладилника, за да надничат вътре, дали магически нещо ново и вкусно не се е появило, то честито попаднали сте на подходящата статия. От LAZARA се борим с това вредно проклятие, което ни кара постоянно да „замезваме“ и ще ви пуснем нашия списпък с 4 начина да спрем да ядем, когато ни е скучно! Така ще се отървете от този ужасен навик и ще видите, колко бързо ще свалите ненужни килограми.

Как да спрем да ядем когато ни е скучно?

skuka-hrana-navici

1. Първа стъпка – признаване

Точно като в някой клуб на анонимните <вмъкнете зависимост тук>, признаването, че имаме проблем е и главната крачка към успешното преодоляване на този навик. Ако усещате, че сте се насочили към кухнята по никое време, за да хапнете нещо – спрете се и се замислете. Как се чувствате в момента? Ядосани ли сте? Скучно ли ви е? Освен, ако не сте наистина гладни няма никаква друга причина поради, която да посягате към дръжката на хладилника ви.

2. Гледането на телевизия

Ако нямате планирана вечер, то е много по-вероятно да се настаните удобно на креслото и да се захванете с вечерните предавания. Ако забелязвате, че това е времето, което се тъпчете със снаксове и други храни, то по-добре ги оставете настрана и запълнете времето си като правите упражнения или дигате тежести.

3. Опитай с вода

Много хора, често бъркат чувството за жажда за глад. Ако скоро сте яли и се чувствате незадоволени от погълнатата храна, вземете предвид съвета ни и си сипете една чаша вода и изчакайте да видите дали пак ще огладнеете след 20-30 минути. Колкото и странно да ви звучи, това е един от начините да спрем да ядем, когато ни е скучно.

4. Яжте седнали

Когато бързаме за някъде или нещо много често ядем на крак. Опитайте се да ядете седнали пред маса. Когато ядете застанали прави много често не асимилирате какво ядете и храната не се възприема като ястие. Това не само, че ще помогне да преодолеете яденето от скука, но и ще забележите как ще намалите самото количество храна и ще подобрите формата си.