Отслабване чрез… влюбване

отслабване чрез влюбване

отслабване чрез влюбване

Чакате да отслабнете с няколко килограма, за да започнете да излизате на срещи? Правите нещата на обратно. Според последните проучвания, има лесен начин за отслабване чрез… влюбване. Заслугата за това е на хормона окситоцин, наричан още „хормонът на любовта“. Приятните емоции и удоволствието от присъствието на любимия човек карат влюбените да не усещат глад, опиянени от въздействието на окситоцина в кръвта си.

Отслабване чрез влюбване – съчетание на приятното и желаното

отслабване чрез влюбване

Според проучване на Harvard Medical School, производството на окситоцин в тялото на влюбените хора, предизвиква желанието им за търсена близост, прегръдки, целувки и интимни удоволствия. Хормонът, отделян в тези приятни моменти се концентрира в носната кухина и може да помогне при проблемите с наднорменото тегло. Според статистиката, силната любов може да ви откаже от нуждата за десерти и други калорични храни. Когато хората получат нужната доза окситоцин, те намалят приема на калории с около 122, което се равнява на около 9 грама мазнини. Освен всички тези приятни и полезни занимания, ползите са още повишен метаболизъм и подобрена инсулинова чувствителност.

И какви са изводите до тук? Равносметката е, че любовта намалява апетита по най-приятния начин. Дори и да имате перфектна фигура и да нямате нужда от отслабване, влюбването ще ви се отрази чудесно на визията като цяло. Нали се сещате – блясък в очите, постоянна усмивка и приятни вълнения. Не случайно казват, че любовта побеждава всичко, включително и излишните килограми, за радост.